Descubra novas músicas

A Last.fm é um serviço de descoberta de músicas que lhe oferece recomendações personalizadas com base nas músicas que você ouve.

Inicie o seu perfil na Last.fm Fechar janela

Slavland

Tags

Tags de todos os usuários

Mais tags

Biografia

O Slavland é uma banda polonesa de um homem só, que executa um pagan metal, com influências da música folk eslava e do black metal.

O grupo é composto Belzagor, que lida com todos os instrumentos e as vozes do grupo.

Remonta a 2001 a primeira demo, w Słowiański Ziemi Kiedy Krzyż Wbito, que nunca foi distribuído.
Os temas das canções são centradas em paganismo e mitologia eslava.


Discografia

# 2001 oddech Œwiêtego Gaju (demo)
# 2002 Gêstwiny Dróg Zapomnienia
# 2002 Pieṡṅ Gromu 2002
# 2003 Zapomniane Kurhany

# 2004 Szepty Starych Dêbów
# 2006 Tarcza Swaroga
# 2007 Echa Wieków Pradawnych
# 2009 Lechita

Vídeos

Principais álbuns

Tendência musical

9.557ouvintes no total
369.753scrobbles acumulados
Tendência de ouvintes recentes:

Comece a fazer scrobble e acompanhe o histórico de suas músicas

Os usuários da Last.fm fazem scrobble das músicas que ouvem no iTunes, Spotify, Rdio e em mais de 200 outros players de músicas

Crie um perfil na Last.fm

Caixa de mensagens

Deixe um comentário. Faça login na Last.fm ou registre-se.
  • BTsGraveland

    So while listening further into Slavland's discography, I've come to the very easy conclusion that it's some of the finest pagan/folk black metal out there. Simply brilliant.

    19 Out 2014 Responder
  • BTsGraveland

    Really cool stuff. Excellent folk instrumentation and plenty of solid riffs. Shame Slavland never got more recognition outside of Poland.

    19 Out 2014 Responder
  • waza_ari1

    There is no new albums, because Belzagor is in acoustic folk band called "Jar" ;p

    20 Jul 2014 Responder
  • Avarothus

    Uwielbiam. Sława.

    29 Mar 2014 Responder
  • Wolficzek

    I believe that project is suspended, considering fact, that he's from me hometown, and there's quiet about him

    25 Nov 2013 Responder
  • PP667

    :-)

    25 Jul 2013 Responder
  • Angie50

    great!!!

    16 Jun 2013 Responder
  • Metalfanatic666

    According to Metal Archives status is unknown so hell knows.

    8 Fev 2013 Responder
  • Caravanheart

    Is Slavland still active? I see no news anything about the upcoming new album :3

    5 Fev 2013 Responder
  • Metalfanatic666

    Nie rozumiem oburzenia co niektórych. Darkmelancholic zadał bardzo dobre pytanie, na które każdy z nas powinien sobie sam odpowiedzieć. Większość jak widzę macha na to ręka. Tworzy se muzykę to niech se tworzy. Muzyka dla muzyki i nic ponadto. Są jednak tacy, którzy muzykę biorą jako sens życia, ideologie, jako ważną cześć osobowości. W znaczącym % ich kreuje i nie machną ręka na to, ze artysta tworzy coś przeciwnego od działań w życiu codziennym. Ilu ludzi przestało np. słuchać Gorgoroth po tym jak się dowidzieli, ze Ghaal to gej? Dość sporo z tego co wiem, a nie można mu odmówić kunsztu muzycznego. Nergal celebryta tez wielu od siebie odepchnął, choc muzycznie Behemoth to klasa światowa. Na artystach niejako spoczywa jakaś odpowiedzialność za to co tworzą i jak żyją w dniu codziennym. Słuchacz utożsamiający się z muzyka nie oddziela tych dwóch rzeczy. Nie widzę powodów by takiemu komuś za to cisnąć. Jak to napisał niżej Gladus, każdy ma swoja wizje...także w tej kwestii.

    2 Fev 2013 Responder
  • Mortum_est

    Causes complex feelings.. Oblivion.

    7 Dez 2012 Responder
  • Machine17

    Tak - poddać się oprawcom

    7 Dez 2012 Responder
  • pussydestructor

    DO DARK MELANCHOLIC..............jesli jestes taki dociekliwy odnosnie slubu i prywatnych spraw tworcy muzyki zespolu Slavland to i Ciebie mozna sprawdzic czy jestes taki prawdziwy poganin..........a ja Ciebie znam i wiedz ,ze swiat jest maly i to co robisz moze sie okazac kupa gowna i zebys nie szczal po gaciach.... wiec badz choc troszke gosciu ostrozny........uwazaj tez bo grzebanie w czyims zyciu w taki sposob i na tym forum jest karalne jesli jeszcze raz pojawi sie Twoj komentarz na ten temat obys tego nie zalowal w swietle prawa.................zyczliwy brat poganin.......

    3 Dez 2012 Responder
  • OkkultaNagelfar

    Brilliant! Slava from Malta!

    1 Dez 2012 Responder
  • nomleben

    splendid!!

    6 Nov 2012 Responder
  • Ahau_Kan

    Slavaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    9 Set 2012 Responder
  • FolkBlackDoom

    Very cool band!

    21 Jul 2012 Responder
  • BlackRaven8

    Super. Sława!

    12 Jul 2012 Responder
  • DeathsAssass1n

    Someone to keep an eye on..

    24 Mai 2012 Responder
  • DominatingRace

    @ Dark Melancholic: A słyszałeś o tym ,że ślub się bierze z kimś? Ja również prawdopodobnie będę brał ślub kościelny chociaż raczej wymuszę ,żeby ominąć to przyspieszone bierzmowanie. Ale postawiłem sprawę jasno ,bierzemy ślub kościelny i Rodzimowierczy. I tyle.

    13 Mai 2012 Responder
  • Todas as 264 mensagens

Principais ouvintes