eksisozluk » Discussões

rock'n coke 2006

• octarin disse...
    • Usuário
    • Jul 17 2006, 3h29

rock'n coke 2006

efendim gunler, haftalar boyu cok saglam b*k attik sozlukten bu festivale. haksiz da degildik hani. fakat "bunlardan headliner mi olur?" ya da "babalardan biri gelsin" benzeri soylemlerle rock'n coke 2006 basliginin altini dolduran arkadaslar eger last.fm'de de takiliyorlarsa, burda bir tutarsizlik ortaya cikiyor.

soyle ki, group chart'imizda ilk uc siradaki isimden ikinci placebo, ucuncu muse. hal boyle olunca, madem bu kadar hastasiyiz, ne bu $ikayet? oluyor durum, kafa karistiriyor.

tabii ucuncu bir ihtimal de var, bu vatandaslar soz konusu festivale b*k ata ata gidecekler, bir yandan da bahsi gecen gruplarin sarki sozlerini ezberliyorlar; hatta ve hatta sirf bu yuzden cilginlar gibi pink floyd dinlemisler de (chartimizda bir numara pink floyd, evet) hatmetmisler sozleri (detayli bilgi icin "20 haziran 2006 roger waters istanbul konseri") garip insanlar bunlar =)

neyse efendim, bendeniz orada olacagim; kasabian falan da eklenmi$, gule oynaya...

esen kalin.

People are strange when you're a stranger; faces look ugly when you're alone.
    • gokberk disse...
    • Usuário
    • Jul 17 2006, 20h07

ı ıh

Gogol kim? Editors kim? Mercury Rev kim? Muse zaten sevmiyorum, Placebo hastası değilim ve Reamonn demek Supergirl demek benim için. Geçen seneki yabancı gruplarla bu senekiler arasında dağlar kadar fark var. Yerli gruplar Duman, Şebnem Ferah, Vega ve Yüksek Sadakat. Yerli gruplar için gideyim diyorum ama Barışa Rock'ın kadrosu ücretsiz bir festival için daha iyi gibi duruyor. Bedava bilet bulursam niye olmasın?

www.gokberkcan.com : official bilumum
    • octarin disse...
    • Usuário
    • Jul 18 2006, 9h05

hı hı (hande yener tandansli)

analizi kisisel begeni boyutuna indirgedikten sonra, iron maiden hic sevmem, radiohead hastasi degilim falan diyebilen arkadaslar var, onlar hastalanirsa sizinle irtibata gececegim ben.

soz konusu yerli gruplar zaten okulumuzun bahcesine kadar bedavaya geliyorlar, zahmet edip gitmeye gerek yok. ha barisarock mesaji vereceksek zaten yanlis topicteyiz. ama bence de tercihiniz yerli gruplardan yanaysa barisarock tercih ediniz, bo$u bo$una 100 liret vermeyiniz; yazik oldugu kadar gunahtir da.

• gokberk disse...
    • Usuário
    • Jul 18 2006, 9h53

ho ho

topik r'n coke, gel gör beni festival programı neyledi? yabancı kadrosu geçen seneki kadar güzel değil ve analizi kişisel boyuta indirmezsem niye bir festivale gideyim? bir festival kadrosu bana hitap etmiyorsa sırf ismi için niye 100 liret vereyim? ayıbında günahında değilim, kendi zevkimdeyim. arkadaşların hastalanırsa senden de telefon bekliyorum.

yerli grupları görmeye gitmeyelim zahmet etmeyelim gibi anlam yaratmamış olsam da bu seneki festivale gitme kriteri yerli gruplar olacak benim için. barışarock mesajı gibi bir derdim yok çünkü barışarock'ın inandıklarına ben inanmıyorum. benim derdim bir festivale gittiğimde sevdiğim grupları dinlemek öylece müzik dinlemek değil, herkese aynı derdi dilerim.

• octarin disse...
    • Usuário
    • Jul 18 2006, 21h35

derdim coktur hangisine yanayim

i$te ben de tam bu noktada, sozlugun genelinin cilginlar gibi placebo ve muse dinleyip, lineup'i begenmemesinden bahsediyordum ki "ben $oyle.. ben boyle.. ben neden.. ben nasil" diye giden hedonizm tandansli bi cevap ile kar$ila$tim.

efendim $imdi bu noktada $oyle ufak bir hatirlatma yapmak istiyorum, sozu edilen gruplarin elbette ki gecen yil gelen gruplarla mukayese edilemeyecegi ortada; ancak bu festivali duzenleyen kimseler "oyle bir festival olsun ki octarin, ahmet, mehmet, seckin ve elif mutlaka gelsin, hilmi de onlara katilsin!" gibi bir yol izlemek yerine, "placebo, muse, editors, kasabian, gogol bordello falan var, seven, dinlemek isteyen, merak eden buyursun gelsin" secenegini tercih etmi$ler.

hal boyle olunca "ben bu gruplari sevmem ki/dinlemem ki..." diyerekten festivale ele$tirel yakla$mayi bendeniz pek dogru bulmuyorum; elbette ki bir onceki festival, bu sene icin beklentileri kat kat artirmisti, ancak elde olan bu. dolayisiyla eger kritik yapmak niyetindeysek gelen/gelmeyen gruplari/sanatcilari saymak yerine tuvaletlerden falan bahsetsek zannimca daha faydali olur.

alti ustu "placebo'dan, muse'dan bikmi$tiniz usanmistiniz hani, sizi gidi sizi!?" mahiyetinde acilmi$ bi topici "haydi hep beraber festivali ele$tirelim"e cevirmeyi de cok fazla dogru bulmuyorum, en azindan yeri burasi ya da bu baslik degil. bakiniz sozlukte rock n coke 2006 ba$liginda burada yazdigimiz yazacagimiz her bi$ey ma$allah yirmi$er defa yazilmi$ arkada$lar sagolsunlar :)

bir de illa ki festivalde sahne alacagi kesinle$en gruplar hakkinda bir yorum bir ele$tiri bir $ey okuyacaksak, $ahsi kanaatimce bunu "gogol kim? editors kim?" uslubundan daha uzak birinin yazmi$ olmasi daha hayirli olur,

zira, misal, ortalama bir radyo eksen dinleyicisi gogol bordello'yu duymadiysa gelsin yuzume tukursun (yarappi $ukur :) editors, sisters of mercy ya da mercury rev bahsine gelmeden last.fm forumlarinda bulundugumuzu da hatirlatir, hani bi "bu hafta kim ne dinlemis acaba?" diye bakma zahmetine girmeden festival kadrolari hakkinda derin irdelemelerde bulunmama tavsiyemi sevgi ve saygi e$liginde sunarim efendim,

mutlu gunler, geceler, festivaller.

• gokberk disse...
    • Usuário
    • Jul 18 2006, 22h34

azaltıp yanarsan kar edersin

valla placebo, muse getirdik merak eden gelsin zihniyetindeki insanevlatları 50 cent getirmişti bu vatana. o yüzden adım hıdır elimden gelir bir felsefe olmaz festival için. elde olan buysa ve bu geçen senekinden kötüyse niye itimat edeyim? ayrıca tekrar soruyorum gogol kim? editors kim? necidir bu adamlar?

topiğin anatheması kim geliyor festivale gibi olabilir ancak içerikten sapılmadan festivale eleştiri getirilmesi ab standartları dışında mı da tartışmıyoruz? sözlük'te ne yazıldı ne yazılmadı bilmiyorum rnc 2006 başlığı altında ancak orada yazıldı diye burada konuşmaya da verheugen mi karşı? konuyu yeni topike taşısak last.fm'in ruhuna daha uygun olacak, galiba, belki, olabilir.

gittiğiniz festivallerdeki gruplara bir göz atmanızı ve gelecekte gideceğiniz festivallerin müzik zevkinizin uygunluğunu yaşamınızın ileriki yıllarında da dikkat etmenizi önererek iyi geceler ve iyi şanslar dilerim.

ek : tuvalet konusuna iyi değinmişsin eğer tuvaletler geçen seneki gibi olacaksa gidecek arkadaşlara (özellikle kızlara) allah'tan sabır diliyorum. ayrıca çadır bulamayan arkadaşlara zafira tarzı bir stationwagon öneririm, arabayı park ettiğiniz yeri unutmayın.

• octarin disse...
    • Usuário
    • Jul 19 2006, 0h58

ham cokelek

ab yanlisi degilim ben yahu oyle mi gorunuyorum =) 2004'teki fifty cent bombasini, 2005'de ceza patlatmisti ama 2006 sonuk gececek gibi gercekten, artik atilla ta$ son anda gelmezse bati berlin geri gelmezse (fuat - her ayin elemani - geri geldi =) buyuk hayal kirikligi olacak gibi, bakalim...

neyse, bedava bilet olsun, paraya kiyip da alinan bilet olsun, hezarfen'e yolunuz du$erse haberle$elim efendim,

iyi geceler...
    =)

ek : durduk durduk taksim burger king'in tuvaletine patladik arkada$im, emperyalizmi bombalarcasina, tovbe naylon..!

• Cafercan disse...
    • Usuário
    • Jul 19 2006, 13h45
    Gecen seneki festivale gore kıyaslarsak cok bana gore degil ama en cok dinlenen 3 isimden 2si geliyorsa gidecek pek cok kisi olacaktır konsere.. Barisarcok bu sene iyi duruyor fakat hicbiri icin burdan(adana) istanbula gitmeye degmez gibi geliyor bana cunku hepsi sene icinde ztn benim sehirime konsere geliyorlar ki cogu gene kocfest,atınkoza,universite bahar senlikleri gibi ucuz ve ya bedava konserler oluyor..

Seneye bakalim artik =)

• atomant disse...
    • Usuário
    • Jul 19 2006, 14h56
    gecen senekiyle kiyaslamaya gerek yok. eger "red hot chili peppers gelecek" gibi sacma seyler soylenmis olmasaydi kimse hayal kirikligina falan ugramayacakti. zaten 2 gun boyunca muzik var, alkol var, cadir var, daha ne olsun ki?

ama sunu da soyleyeyim, bileti almamin en buyuk sebebi "bir ihtimal rhcp gelir" idi. yine de gidip olabildigince eglenmeli, "bu ne lan?" denmemeli. daha kotusu de olabilirdi. muse gelmeyebilirdi mesela. buna da sukur.

• octarin disse...
    • Usuário
    • Jul 19 2006, 21h34

teraziyi unutmayalim

katiliyorum atomant, zira ben de indirimli kamp kombinemi "bomba bi grup gelir, adamlar 120-150 arasi bir fiyata dayar, hazir 80 lirayken alayim, ne kadar kotu olabilir ki?" diye dusunerekten satin aldim, pi$man da degilim.

uzunca bir suredir muse & placebo dinledigim halde bir kez oldun canli seyredebilmis degilim, kac senedir de gelmisler ustelik, benim ayibim yani; ama bi firsatim oldu simdi, kacirmam =)

kasabian ise gercekten bonus oldu, muse ve placebo'nun turkiye'deki asagi yukari her etkinlige ellerinde tuzlukla gelmesinden mutevellit, belki biraz kotu hissedebilirdim, ama "kasabian gorucem dinlicem daha ne isterim..?" moduna geciverdim son gelen aciklamalar uzerine.

elbette bi rock am ring posterine bakinca, aziyla yetiniyoruz diyorum ben de kendi kendime; ama 40€ ile, ancak ve ancak ma$allah diyebilirim.

ayrica gecen sene de 40€'ya (bilet fiyati degisti bu sene gerci, ama kur da degisti =) the cure, korn, offspring, the tears, skin dinledik. dikkatinizi cekerim, 65 ytl. bugun zindanlarda deftones'u gormek 40 ytl'den baslarken, biraz daha insafli olmak lazim bence =)

ke$ke daha tatmin edici bir lineup olsaydi diyorum ben de zaman zaman, daha genis bir kitleye hitab edilebilseydi ya da; ama bu halinden $ikayet de edemeyecegim, sezar'in hakki sezar'a.

bir de haddim olmayarak, ufak bir hatirlatmada bulunmam gerekiyormu$ hissine kapildim. bir grubun ya da sanatcinin bir ulkede ne kadar populer oldugunu anlamanin en kolay yolu nedir? evet, album satisi. last.fm forumlarinda yaziyorum bunu, sevgili mp3sever dostlar. ironik oldu biraz =)
    indirimdeki yabanci cd'nin bile 19.90'dan basladigi bi ulkede kim kimi suclamali mechul, ama hic olmazsa, herkes ayildigi bayildigi grubun albumlerini alsa, bazi $eyler degisir diye dusunuyorum. bu dusuncemi aral ithalat'in turkiye faciasiyla da pek ala orneklendirebilirm =) senelerce fifa'da niye turkiye ligi yok niye turk milli takimi yok niye turkce spiker yok diye forumlarda milletin ba$inin etini yiyen kitle, aral ithalatin getirdigi orijinal box urunleri satin almaya niyeyse pek yana$madi,

lutfen, arada donup bir de kendimize bakalim. elbette bir kanada bir belcika'yiz demiyorum, ama somali de sayilmayiz degil mi?

calinti malin altina "emege saygi" imzasi atan insanlarin arasinda, hangimizin ne kadar sesi cikiyor, cikabiliyor?

korsan sadece turkiye'nin degil, tum dunyanin gercegi, ama yine de oranlara bi bakmak gerek diyorum. muzik de, yazilim da, spor da, sinema da artik endustriyel boyutta alinan kararlarla yonlendiriliyor. dolayisiyla, tek bir albumune para vermemis oldup da mp3unu dinledigin sanatciyi karsinda gorememekten yakinmak, cok da hakli bir dava olmasa gerek, pek tabii sozum meclisten disari =)

ne cok olumsuzluk varmi$ allah kahretmesin laf lafi acti.. ne diyordum, hezarfen'de goru$elim!

"emege saygi, replere devam"

=)

• gecen seneye oranla gruplar o kadar yuksek fiyattan olmasada bence turk gruplari haric gayet basarili.

gogol bordelloyu ve ozellikle eugene hutz inanilmaz bir sanatci. oyunculuk olsun muzik olsun. neyse acayip eglenceli bir sahne performanslari ve muzik turleri var. cingene muzigi ve punk i birlestirip acayip bir tini yakalamislar. 1-2 kez dinledikten sonra aliskanlik yapiyor. sagolsun bende bant dergisi sayesinde tanismistim gecen sene bu grupla.

placebo ve muse son yillarin en basarili gruplarindan biri. placebo'nun sanirim 3. gelisi ama halen dinleyen sayisi inanilmaz sayida. 2 grubunda yeni albumleri cikti ve ozellikle muse'da inanilmaz bir performans olabilir kanaatimce. tamam cok baba gruplar degiller ama burun kivrilcak kadar kotu degiller. bu 2 grubunda en kotu sarkilari bile defalarca dinlenebilecek kadar iyi. ozellikle 4 album cikaran muse'un bir kez bile bir sarkisina bu ne diyemedim.

the editors (editors eski bir metal grubudur) bence cok basarili yeni cikis yapan bir grup. aramizda muhtemelen interpol dinlemeyen yoktur. vokaller acayip benzesede kendilerine has bir stilleri var ve 1-2 parcasi defalarca dinlenebilecek kadar iyi.

kasabianda 2 albumunden sonra avrupada iyi geridonusler aldi. cok piyasa olmasada farklilar. ozellikle albumleri biraz tutarsiz gelecek kadar farkli parcalardan olusuyor.

reamonn su vakte kadar sadece 2 parcasini dinledim merak edip albumlerini yada diger parcalarini dinlemedim malesef...

sonuc olarak:

bu seneki rock'coke gelecek seneki kadar patlama yapmayacak olsada genede turkiye'deki en buyuk ve sanirim tek festival. gitmeye deger fiyat olarakta avrupadaki festivallerle arasinda ucurum denecek kadar bir fark var. 100ytl biraz kazik gibi dursada avrupada sade bir muse konserinin 40 euro'dan basladigini solemekte fayda var sanirim....

• bu arada

gogol bordellonun solisti eugene hutz uzun yillarini istanbulda gecirdi. turkce sarki falan solerse sasirmayin.

• [Usuário excluído] disse...
    • Usuário
    • Jul 20 2006, 9h15
    bence headlinerların geçen yıllara göre hafif kaldığı su götürmez bi gerçek. hele iki yılda the cure ve iggy'yi izledikten sonra. ayrıca festivalde olması gereken çeşitliliği de göremedim bu yıl. her ne kadar sevmesem de, linkin park veya türdeşi bir grubun da getirilmesi lazımdı. bu haliyle %80 alternatif rock ağırlıklı olmuş. aslında bundan hiç şikayetçi değilim ama Türkiye'nin en büyük müzik festivalinin biraz daha farklı türlere de yer vermesi gerekirdi.
    bu birkaç nokta dışında gruplara pek bir itirazım yok. "kim lan bu adamlar?" diyen arkadaşların özellikle gogol bordello'ya bayılacaklarından eminim. festivalin en merakla beklediğim performansı bordello.
    the editors ise interpol'ün ada şubesi gibi bir şey. çok güzel şarkıları var ve kalabalığı çoşturabilirler.
    kasabian zaten benim için son dakika bombası oldu. son dönemde ortaya çıkan ingiliz grupları içinde en iyilerinden biri.
    placebo ve muse'u da ikinci kez izleyeceğiz artık, olsun.
    dev gruplar izleme hayalimiz de önümüzdeki yıl gerçekleşir umarım.

• [Usuário excluído] disse...
    • Usuário
    • Jul 30 2006, 18h16
    Merhabalar öncelikle tüm gruba. yeni gördüm last fm de eksi sozlugun bi grubu oldugunu ve de hemen uye oldum, sozlugun kendisinde yazamıyorum bari burada bir iki satır bişeyler yazabiliyim dedim

neyse, konuya gelelim
    her ne kadar canli izlemeyi cok istedigim muhtesem gruplardan Muse ve Reamonn dısında hic bir grup olmasa da bence o kadar da kotu olmayacak bu seneki rock n coke. 2 gunde sadece Muse, Reamonn, placebo, editors, ve kasabian icin verirdim zaten 80ytl.

evet cok daha guzel olabilirdi, Radiohead, the Strokes, Supergrass, Sigur Ros, Clap Your Hands Say Yeah . .. vb gruplardan herhangi biri olsa MUKKEEEEMMMEELL olurdu benim icin mesela. ama bununla yetinecegiz sanırım

hem diger gelen gruplardan bilmediklerimi tanımak icin de bi fırsat olur

belki de fazla olumlu yaklasıyorumdur :) bilemiyorum, her neyse, gidecek olan herkese iyi eglenceler

• Acidalia disse...
    • Usuário
    • Ago 2 2006, 17h25
    ahh ...bence Muse mükemmel bir Headliner! Nedense sizi anlamiyorum...Muse in live performansi onlara hakkinca best live band awardlari yagdirdi...takilmishsiniz eskilere...The Cure ve Iggye...evet eski zamanlarda belki yeniliker getirmishlerdir, ama bence artik shimdiki zamana hitab etmiyor....Siz HIM veyahut Rasmus gelmedigine shükredin..evet udity`ye katiliyorum...The Strokes da gelseydi mükemmel olurdu..yada The Mars Volta
    ve daha nice yadalar

I was going to buy a copy of "The Power of positive Thinking" but then thought: What the hell good would that do
  • haksızlık bu..

herkese selam... şöyle bir göz gezdiriyordum foruma konunun rockn coke ile ilgili oldugunu görünce okuyuverdim yazilarinizi ve dayanamayip buraya bir kaç satir bişiide ben ekleyeyim dedim...

muse ve placebo... diger gruplari bilmiyor ve tanimiyorum henüz... ama bence burada yazılanlar haksızlık... iki güzide rock grubumuz.. dineliyilesi ve sevilesi... ki ben ikisinede hasta bir eleman olaraktan iştirak ediyorum... amacımız rock.. barişa veya arkadaşligarock.. kimse bunu inkar edemez placebonun albümü en iyi duydugum en iyi albümlerden biridir efenim.. muse için ayni şeyi söyleyemeyeceğim.. ne olursa olsun.. Onlar MUSE ev PLACEBO.. Boktan bişeyde yapmiş olsalar... seve seve 80 ytl em onlarin olsun.. rockn coke un amaci iki gün sınırsız rock müzikse iki gün sınırsız rock müzik için seve seve veriyorum....

• Acidalia disse...
    • Usuário
    • Ago 3 2006, 9h03
    elec_triP said:
    .. ne olursa olsun.. Onlar MUSE ev PLACEBO.. Boktan bişeyde yapmiş olsalar... seve seve 80 ytl em onlarin olsun.. .

..Bir Muse fanatigi olsam da boktan bishey yapmish olsalardi seve seve gitmezdim...;)

Zaten ben Rock n Coke katilamiyacagim...
    ama Muse i inshallah almanyada selamliyacagim

I was going to buy a copy of "The Power of positive Thinking" but then thought: What the hell good would that do
    • Acidalia disse...
    • Usuário
    • Ago 3 2006, 9h03
    fazladan olmushtu soldim..

• buda ayri bi hava tabii... (:

görüş meselesi tabii.. beni daha çok çeken ikisininde ayni festivalde ve 1 gün arayla arka arkaya seyredecek olma cazibesi... böylesi herkese kismet olmass... bunu iyi degerlendirmek gerekiyor... bende degerlendiricem.. sana almanyada iyi seyirler....

• Acidalia disse...
    • Usuário
    • Ago 3 2006, 12h00
    Tabii festival havasi bir bashka...maalesef tam rock n coke un haftasina almanyaya geri dönmem gerekiyor...yoksa...ah ah...
    almanyadaki konser icin daha coook beklemem gerek....aralikta...buradaki hurricane festivalindede Muse Headliner idi ama maalesef göremedik, cünkü festivali ve seti sadece dakikalar önce gercek bir hurricane sildi süpürdü..;)

• (: siz araligi bekleyin.

valla biras bekliyceksin.... biz gitip çatir çatir muse dinliyces.. açikçasi bu konserin bilet ücreti 300 de olsa verecektim.. çünkü geçen sene gelecekti muse ve ben deli gibi beklemekteydim.. henüz türkiyede muse dinlemek kismet olmadi bunun için çildiriyordum. konserlerine gidememiştim. bu yüzden deli bir bekleyiş içine girdim ve en nihayetinde bu sene bi aksilik olmazsa kavuşacagim... placeboyu seyretmistim daha önce ama bu seneki albümleri inanilmaz güzellikte oldugu için muse un heyecanini placebo da da tasiyorum. biraz buruk biraz da eglenceli gececigini düsünüyorum.. geçen seneki rockn coke da sadece the cure u seyretme firsatim olmustu ama bu sene insallah bütün hepsini catir çatir seyredeceğim. ehihihihihih (:

ayrica bu sene güsel konserlerde kapida... misal. deus, misal the gathering.. (:

• Acidalia disse...
    • Usuário
    • Ago 3 2006, 12h54
    malesef...ama olsun ...bende muse u alti sene önce görmüshtüm ...hayatimiz beklemek ile geciyor..3 sene yeni albüm bekle...bekle..iyiki hayatimizda bashka sheylerde var....
    Placebonun Meds albümünü dinlememe daha firsat olmadi....ama iyi gurub...Kasabian gurubu da hoshuma gidiyor iyi numara...tabiiki Duman...ve the Editors icin zaten gitmek degerdi...;)
    Muse u...keshke yine kücük mekanlarda calsalar...daha güzel olurdu...ne diyelim...sana Rock n coke da iyi eglenceler...

• çok mersi..

eglenicem insallah.. yeter artik bu kadar insanlarin kahrini cektigim... kendimle başbaşa kalayim biraz da. kendimi düsüneyim... aaaa sıkıldım ayol.. ne bu.... ateşi olan bizde söndürüyor ateşini.. sprite miyim ben yahuuu.. (:

• Gogol Bordello gibi gerçekten MÜZİK yapan bir grubun kim bunlar ya gibi mi muamele görmesi ve Placebo,Muse gibi teenage gençliğine hitap eden yaratıcılıktan uzak pazarlama harikası yeniyetme iki grubun altında sahne alacak olması sanırım sadece Türkiye'de olurdu.Bu yazdıüıma bi ton insan köpürcek şimdi farkındayım ama tek diyebileceğim start wearing purple olur heralde

• ben köpürdüm wintersunset... (: yeni yetme de olsa kaliteli diil ler mi? sorarim sizlere?

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.