eksisozluk » Discussões

The Eraser

• rhdouble disse...
    • Usuário
    • Jun 10 2006, 17h04

The Eraser

Selamlar.Bildiğiniz gibi Thom Yorke bir solo albüm çıkardıve bu internete sızdı.Sanırım dinlemek isteyen dinlemiştir sizce nasıl bir albüm?

• müzik konusunda ahlaklı davrandıım 1-2 gruptan biridir radiohead ve dolayısıyla da thom yorke...o yüsden gidip albümü alırım..sonra gelir burda comment yaparım ://

Editado por 0rainboweyes0 em Ago 16 2006, 15h47
    • rhdouble disse...
    • Usuário
    • Jun 14 2006, 14h34

• Re: The Eraser

Quoth rhdouble:
    Selamlar.Bildiğiniz gibi Thom Yorke bir solo albüm çıkardıve bu internete sızdı.Sanırım dinlemek isteyen dinlemiştir sizce nasıl bir albüm?

sözlüğe de yazdığım gibi çok hoş olmuş bir albüm.. eletronik bir havada Thom'un vokalleriyle süslenmiş şarkıları çok tuttum. Hail to the Thief'den Gloaming havasında gidiyo şarkılar. HTTT hoşunuza gittiyse tavsiye edilir.

• disse...
    • Usuário
    • Jul 30 2006, 18h28
    internete sızmış olan son versiyonu degildi, son versiyonunda ufak değişiklikler var. şu anda türkiyeye gelmemiş olsa da yeni mp3 leri indirip dinleyebilirsiniz piyasaya surulen versiyonun. gelince almayı unutmayın ama tabii ki :)

ozellikle solo bi album icin harika olmus. black swan, ve the eraser sarkıları ilk dinleyiste bile çok hoşuma gitmişlerdi.

şu anda ise tüm albume aşık oldum tıpkı radiohead albumlerine oldugum gibi . .

lyric olarak Thom abimiz kendisini iyice aşmış bu albumde

kısacası radiohead kalitesinde bir album...

ayrıca , harrowdown hill ilk single olucak bu albumden, ve de videosu ilk defa bu pazartesi (yarın) bi ingiliz kanalında yayınlanıcak, yani yarın akşam youtube da bulabilirsiniz :D

• eeeet fazla söze ne hacet... THOM YORKE..

thom yorke bu şakaya gelmez.. ben müzik yapiyorum dior... albüm çikarmak için cikardim demiyor.... oldukça electronic ve kafa bi albüm... lucasKane in sezdigi gibi bana da ayni havayi uyandirdi.. hail to the thief vari bi albüm... oldukça sevdiim bi albümdü.. üzerine birde the eraser ekledim...

• disse...
    • Usuário
    • Ago 8 2006, 9h52
    İlk singleındaki şarkılar da sızdı internete bikaç gün önce .. .
    sevmedim ben bu işi, umarım satışlarını azaltmaz

• türkiye'ye ne zaman gelecek bu albüm? bir kaçını dinledim, tabii ki harika ama cd sini almak için gün sayıyorum, işte sorun şu ki hangi güne kadar sayacağımı bilmiyorum...

I Have No Doubt, One Day The Sun Will Come Out.
    • disse...
    • Usuário
    • Ago 13 2006, 19h53
    mh.. hic gelmeme ihtimali bile var bence cunku buyuk "kayıt sirketleri"nden biriyle cıkarmadı Yorke bu sefer albumunu ..

ben amerikaya gitmis olan arkadasima soyledim o getiricek bana bi hafta sonra

ama tabii gelebilir de turkiyeye , ancak cok da yakin bi zamanda gelmesini bekleme bence :S

• EMI music'in türkiye sitesinde yakında türkiye'de çıkacağı yazıyordu, yazış o yazış o günden beri ses seda yok.. yani gelecek türkiye'ye EMI etiketiyle...

• disse...
    • Usuário
    • Ago 14 2006, 18h04
    EMI yla cikmadi ki XL le cikti ?

ne zaman gordun sen sitelerinde boyle yazdigini ? hmm bi bakiyim hemen sitelerine :o

EMI olsa kesin gelirdi zaten ama radiohead in anlasması bitti zaten onlarla diye biliyorum 10 senelik mi ne anlasmalari vardi

edit : baktım EMI'ın sitesine, artist lerde arayınca ne thom yorke a bir sonuc veriyor ne de radiohead e ? :s
    yabancı albumlerde de the eraser yok .

• I Have No Doubt, One Day The Sun Will Come Out.
  • bu arada tesadüfen d&r ın sitesine bakarken albümün EMI etiketiyle sitede satıldığını gördüm, hatta en çok satanlar listesine bile girmiş...

http://www.dr.com.tr/FO/ProductDetailForMusic.aspx?work_no=0000000204778

• disse...
    • Usuário
    • Ago 16 2006, 16h15
    hm türkiye ye EMI getirdi o zaman.
    boşuna arkadaştan istedim ben hiç beklemiyodum bu kadar cabuk gelicegini turkiyeye haha neyse iyi olmuş .. hem de 15 YTL .

• disse...
    • Usuário
    • Ago 16 2006, 16h20
    inanmıyorum ya d&r online sitesi harika , meeting people s easy ve 7 tv commercials bile var

hoş gerçi almayı denemedim "stokta kalmamıştır" şeklinde bir yazıyla karşılaşılabilir :P

bunca zaman meeting people is easy yi ararken şuraya bi baksaymışım bari ahh ... XD

.. dükkanlarına gittigimde aradigim hic bir seyi bulamiyorum neredeyse sitelerinde ise gercekten bir cok arayip da bulamadigim sey var .. bunlar dukkanlarında da bulunabilseydi keske :S

• suru psikolojisi ve muzige sig yaklasimlar...

tam bir hayal kirikligidir The Eraser.

yillardir tukenmeyen bir davadir thom yorke. tum dunya'da Radiohead denince akla Thom Yorke'un gelmesine karsin sadece turkiye'de "radiohead = thom yorke" cikarimina variliyor. the eraser, thom yorke'un radiohead olmadan harikalar yaratamadiginin ispatidir.

xl recordings'in kaydedip emi'in dagittigi albumu gecen gun aldim. ben de kimi sanatcilara saygi duydugumdan indirmedim albumu. 14 agustos itibariyle muzik marketlerdeki yerini aldi zira. hatta kadikoy tayfasi iki hafta once amazon'dan filan getirtip 30 kagittan satmaya baslamisti. albumun raf fiyati 19.90 ytl. stanley donwood sag olsun, yine olaganustu bir kartonet.

album hakkinda vazgecilmesi gereken uc sey var:

1- kid a'e asina olmaniz bir sey ifade etmiyor.
    2- hail to the thief ile alakasi yok.
    3- begenmis olabilirsiniz, buna kimse karisamaz ama, "iyi" bir album degil.

bu uc gercegin basit sebebi icin albumun bir "radiohead" albumu olmadigini soylemek yeterli olsa da, muzikal acidan yaklasildiginda da birbirleriyle alakasiz isler oldugu ortada.

kid a ile bu albumun tek ortak yonu, karamsar atmosfer olabilir. onun disinda ne thom'un piyanosunu kullanisi, ne ritimleri secisi, ne parcalari isleyisi, ne de vokalleri kid a'e benzememekte. bu sarkilari bu haliyle ayni sekilde bir baskasi okuyup release etseydi, hicbiriniz "aaa kid a'e benziyo buuu" demezdi. ha bundan sonraki thom yorke'un veya rh'in butun elektronika albumlerini kid a'e benzetmek gibi bir gudunuz varsa bilemem. bir kere elektronik dedigimiz kid a canli canli; piyano basinda, davul basinda, bas basinda yapildi. the eraser gibi laptop'ta vakit oldurmek icin degil. ki bu album ilk haftasinda sadece 90.000 satti. cok komik bir rakam.

hele hail to the thief ve the eraser'i butunlestirmek nasil bir kulak gerektiriyor, inanin anlayamiyorum ve ustunde durmak istemiyorum...

bu album maalesef bir "packt like sardines in a crushd tin box" icermiyor. bir "the gloaming", bir "kid a" icermiyor dostlar. neden biliyor musunuz? cunku radiohead; Jonny Greenwood dokunmadi o sarkilara. ve thom'un takintisi nigel godrich... artik radiohead'in diger uyelerinin yaptigi gibi bu adamdan kurtulmali thom da. eger bu solo albumunde DJ Shadow, Four Tet gibi isimlerle calismis olsaydi; su anda orgazmdan bu yaziyi yazamiyor olurdum inanin. albumun en iyi parcasi belli ki Cymbal Rush, onda da radiohead'in emegi var; 2007 albumunden dondu. digeri ise The Eraser; albume adini vermis. ilk klip de Harrowdown Hill'e geldi ki; albumdeki tek cathcy sarki oldugunu soylemek mumkun. ogluna amnesiac'i adayan thom yorke'un adil davranmak icin kizina adadigi bir albumdur ozetle the eraser. fazlasi degil. ki yazima "hayal kirikligi" diye baslasam da, bu genel ustunden gorusumdur. beni sasirtmadi, uzulmedim. thom'a inanip siginanlardan olsam da, bir TocarThe National Anthem'in thom yorke degil, radiohead oldugunu bilenlerdenim. onlar harikulade bir grup. oyle de kalmalilar.

bir de "meeting people is easy" kolaylikla bulunabiliniyor, en azindan istanbul'da. the most gigantic lying mouth of all time yok maalesef.

• disse...
    • Usuário
    • Ago 17 2006, 6h36
    radioheadbanger said:
    tam bir hayal kirikligidir The Eraser.

senin icin oyleydi. bir cok radiohead fan i albumu gayet de sevdi, hatta bu kadar kotu yorum yapan rastladigim ilk kişisin :)
    ben mesela korktugum icin indirmek istemiyordum, solo albumler genelde grup albumlerinden daha kotu olur . ancak radiohead forumlarında bir cok guzel yorumu okuyunca dinlemeye karar verdim. ve daha ilk dinleyiste bi kac sarkıya ısındım. ve radiohead in cogu albumu gibi 4-5 dinleyis sonrası tum albume asık oldum.

yillardir tukenmeyen bir davadir thom yorke. tum dunya'da Radiohead denince akla Thom Yorke'un gelmesine karsin sadece turkiye'de "radiohead = thom yorke" cikarimina variliyor.
    ahh bu konuda sana katılıyorum.
    Ozellikle Ed O'Brien, Phil Selway ve Colin Greenwood asırı arka planda, ama yapılabilicek bir sey sonucta thom yorke frontman ve cogu grup ve frontmanleri icin bu gecerli.

the eraser, thom yorke'un radiohead olmadan harikalar yaratamadiginin ispatidir.

bu da senin fikrin

xl recordings'in kaydedip emi'in dagittigi albumu gecen gun aldim. ben de kimi sanatcilara saygi duydugumdan indirmedim albumu. 14 agustos itibariyle muzik marketlerdeki yerini aldi zira. hatta kadikoy tayfasi iki hafta once amazon'dan filan getirtip 30 kagittan satmaya baslamisti. albumun raf fiyati 19.90 ytl.
    ben de cok merak ettigim icin indirdim ama saygımdan parasını da verip aldım:)
    stanley donwood sag olsun, yine olaganustu bir kartonet.

evet artwork gene harika :)

3- begenmis olabilirsiniz, buna kimse karisamaz ama, "iyi" bir album degil.

bu da sana göre

kid a ile bu albumun tek ortak yonu, karamsar atmosfer olabilir. onun disinda ne thom'un piyanosunu kullanisi, ne ritimleri secisi, ne parcalari isleyisi, ne de vokalleri kid a'e benzememekte. bu sarkilari bu haliyle ayni sekilde bir baskasi okuyup release etseydi, hicbiriniz "aaa kid a'e benziyo buuu" demezdi. ha bundan sonraki thom yorke'un veya rh'in butun elektronika albumlerini kid a'e benzetmek gibi bir gudunuz varsa bilemem. bir kere elektronik dedigimiz kid a canli canli; piyano basinda, davul basinda, bas basinda yapildi. the eraser gibi laptop'ta vakit oldurmek icin degil. ki bu album ilk haftasinda sadece 90.000 satti. cok komik bir rakam.

hele hail to the thief ve the eraser'i butunlestirmek nasil bir kulak gerektiriyor, inanin anlayamiyorum ve ustunde durmak istemiyorum...

ben hic bir radiohead albumunu birbirine benzetmem bu thom yorke'un albumu icin de gecerli :)
    ancak benzetenler belki ikisinden "aldıgı tat" yakın oldugu icin benzetmişlerdir

ahh ve de genel olarak şöyle söyliyim, ben çok onyargılı yaklaştım bu albume, hiç dinlemesem mi acaba diye düşündüm. solo olucak radiohead den 405084 kat kötü olucak sevemiycem kaygısıyla. . ancak dinledikten sonra bütün endişelerim sona erdi :)
    tabii ki radiohead albumleri gibi fevvkalade degil gene de , ancak çok kaliteli buldum bir solo kayıt için

hmm catchy sarkı olarak black swan geldi direk aklıma bu arada :)

bir de "meeting people is easy" kolaylikla bulunabiliniyor, en azindan istanbul'da. the most gigantic lying mouth of all time yok maalesef.

eh acıkcası ben bi kac yere bakıp bulamadıktan sonra ümidi kesip pek ugrasmadım :s
    lying mouth dvd hic bir yerde yok yanlız gercekten de malesef evet :(

• basligi okumamissin ama sen. bak sair burada ne demis; "suru psikolojisi ve muzige sig yaklasimlar...". proof tadinda bir reply yapmissin. zaten o nedir paragraf paragraf boyle, "csi: last.fm" adeta hahahah. neyse bununla ugrasacak halim yok tabii ki, anlamani da beklemiyorum. "yanliz" olsun, "direk" olsun; bunlar kaale alinma katsayisini dusuren seyler. hadi optum bye. muse'lu placebo'lu gunler dilerim.

bir radiohead vardir radiohead'de radiohead'den iceri.

• disse...
    • Usuário
    • Ago 17 2006, 9h08
    hmmm paragraf paragraf cevap yazmamın sebebi neye yorum yaptığımın daha rahat gorulmesi içindi

ama sanırım sadece kendi fikirlerine saygı duyuyorsun bu yuzden boşuna yazmışım

bence asıl seninki sığ yaklaşım, o album radiohead den çıksa acaba boyle laf eder miydin gene ? ahh her neyse pek de umrumda degil sadece kendi düşündüklerinin dogru olduguna inanıyorsan ve diger herşeyi sürü psikolojisi/ sığ yaklaşım şeklinde adlandırıyorsan ben niye senin fikirlerini umursayayım?

ah ayrıca benim bir imla hatama laf ediyorsun da sen de "proof tadında bir reply yapmışsın" şeklinde bir türkçe cümle kurmuşsun ben de seni tebrik ediyorum ;)

• güzel albüm...

• r00k1e disse...
    • Usuário
    • Ago 17 2006, 13h08
    Bencede harika bir album olmus , begenmedigim parca yok icinde ..

Radiohead'i elektronik muzikte cok basarili bulup keske her parcasi elektronik olsa derdim ..Thom yorke bunu kendi basina basarmis ..
    leziz olmus.. : )
    ( the clock ayri bi hosuma gitti )

• disse...
    • Usuário
    • Ago 17 2006, 16h33
    ben de the clock ın sadece gitar la performansını izledikten sonra çok sevdim
    izlemediyseniz buyrun adres;
    http://live.video.rainbow-media-online.com/ifcvideos/henry_show/ThomYorkeWithTitles.swf

aynı programda nigel godrich ve jonny greenwood ile cymbal rush ı da çalmışlardı ama onu sık kullanılanlara atmamışım galiba

• r00k1e disse...
    • Usuário
    • Ago 17 2006, 21h58
    :D bi bakalim izlemeye deger gibi , saol.

• bir gün herkes erasercı olacak.

şimdilik...
    'dinlemiyorum lan bu da ne böyle' diyen için de...

'you do it to yourself you do, that's what really hurts'

• ben kendi adıma beğendim albümü.bilmiyorum,belki thom yorke'a olan hayranlığımdandır..ama sanmıyorum,cidden beğendim albümü.

Belki de thom radiohead'i kafasındaki gibi şekillendirmek istemediği için bir solo albümle kendini ifade etme yolunu seçmiş olabilir diye de düşünmedim değil(?!)

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.