Dvdsini izledikten sonra hayatımı değiştiren konserdir diyebilirim bu konser için. Queen'in müthiş performansının yaninda Freddie'nin gözümde ilahlaştığı, 120bin kişinin izlediği, biletlerinin 2 gün içinde tükendiği konserdir. Seyircisiyle, şovlarıyla, şarkılarıyla tek kelimeyle mükemmel bir konser izlemediyseniz mutlaka izleyin. (Ki ben canım sıkıldıkça izliyorum 100kere falan oldu heralde..)
Not : Konserin yan etkileri vardır. Başka bir grubun ya da şarkıcının canlı performansını izlediğinizde aklınıza bu konser geliyor ve "peeeeh bu da şov mu siz bir de Freddie'yi görün" dedirtiyor insana. Diğer konserlerden aldığınız haz azalıyor benden söylemesi.
evet haklısın dediklerinde.. queen'i seven herkesin izlemesi gereken bir konser. ama ben mesela live aid'de ki o kısa performansı bundan da etkileyici bulurum. orda bütün gruplar öylece çıktılar(ne ışıklar, ne doğru dürüst soundcheck, sade bir sahne.. vs vs) ve o gün boyunca çıkan her gruptan ne kadar üstün olduklarını daha da iyi ispatladılar..
wembley konserini ilk '91 de kasetten dinlemiştim..kıllarım tiken tiken olmuştu... geçen sene vcd si geçti elime..kafamda canlandırdıgım konserden daha muhteşemdi...biraz geç dogmuşum sanırım...
EKENBABA'ya katılıyorum. Live at The Bowl da en az Live at Wembley kadar izlenmeye değer. Hot Space albümünün turnesi dahilinde olması sebebiyle, o albümde olup da genel olarak konserlerde çalınmayan pek çok şarkının izlenmesi gereken canlı performansları var; back chat mesela, staying power... falan filan. güzel tabi.
1960'ların sonunda doğupta o konsere sevgilimle gitmeyi hayal etmiştim dvd sini seyrettiğimde. Hatta konser alanında birbirine sarılmış bir çift gözükür hep. bir de diğer gördüğüm şey ise Freddy'nin egosunun Konya büyüklüğünde olduğu idi..
Queen - Live At Wembley