Anti-Bravo Death Legion Poland » Discussões

Dlaczego nienawidzimy BRAVO

• disse...
    • Usuário
    • Jul 14 2008, 12h12

Dlaczego nienawidzimy BRAVO

Aż dziw,że nikt nie założył jeszcze tego wątku:P Co Was zatem w BRAVO wkurwia/drażni/bulwersuje itp?

Rozpiszę się trochę. Kupowałam Bravo dawno, bo 9 lat temu, gdy miałam 8 lat. Wtedy to może jeszcze trzymało jako taki poziom, było tanie, mało reklam, gęsty druk. Ale zaczęło schodzić na psy.. coraz więcej reklam i dużych zdjęć, płytkich treści, pierdół kupę jednym słowem, i w 5 kl podstawowki przestalam to kupowac, bo totalnie nie bylo o czym czytac. Nie wspomnę tu o ambitnej dorastajacej mlodziezy [oraz siedemnastoletnich laskach z mojej klasy, ktore nadal Bravo kupuja]; ktora czerpie z tego szmatlawca wiedzę na temat seksu...

Ale przejdę do rzeczy.
    Wkurwia mnie w Bravo głównie to, że odmóżdża, nie ma w swych treściach niczego wartościowego i godnego uwagi.Jednym słowem - Bravo to takie Życie na Gorąco, tylko że dla młodszych odbiorców...

• Dlaczego nie lubię bravo ? Za komercyjną otoczkę , głupią treść , promowanie gównianych zespołów , odmożdzanie itd. Aha zapomniałbym o prezentach typu emo pomadka do tyłka. xd

• disse...
    • Usuário
    • Jul 17 2008, 13h45
    No właśnie, i te dodatki w prezencie! Jak mogłam zapomnieć xD pomijając fakt, że to jeden wielki szajs, to jeszcze całkowicie nieużyteczny...

• Przede wszystkim za robienie wody z mózgu małolatom. Przychodzi później taka 12-latka do szkoły i uważa się ze metalówę,bo słucha Nefer i Good Charlotte >.< I wszystko to zasługa tego szmatławca..A o cudoffnych preZeNcIkaCh już nawet nie wspomnę ;p

• disse...
    • Usuário
    • Jul 21 2008, 14h56
    Bleh, znałam dziewczynę, która mając 14 lat [była ze mna w równoległej klasie]; czytała bravo i miala sie za punkowe, bo sluchala green day i good charlotte... litości-,-

• gershen disse...
    • Usuário
    • Jul 23 2008, 1h50
    @Punky_Pauza nalepki na zeszyty i lipne portfele z anarchiami i czaszkami...? XD Może by najpierw lepiej wyedukować target tej gazety, co to znaczy anarchia?

• Bo to megagniot promujący megagówno i robiący ludzią megapranie mózgu

"220 ? Nie za szybko ? .. ee wyprowadzi się staruszki i będzie ok"
    • disse...
    • Usuário
    • Ago 31 2008, 8h39
    komercja, jest głównym tego powodem

• bo nie ma w niej nic co mogło by uchronić przyszłe pokolenie przed samozagładą

Nie mam, nigdy nie miałam i mieć nie będę. Sygnatury.
    • kilstrit disse...
    • Usuário
    • Nov 23 2008, 11h45
    Hmm... nigdy szczególnie nie czytałem takich gazet (mówię tu nie tylko o Bravo, ale o wszystkich gównach tego typu), ale pewnego razu koleżanka przyniosła do szkoły jakiś tam numer Popcornu czy Bravo. Był tam artykuł o "najostrzejszych zespołach emo". Fajnie. MCR, jakiś tam opis. P!atD też. Załamałem się, gdy o Billy Talent przeczytałem "mieszanina screamo, thrashu i grindcore'u". Bez komentarza...

I wanna be Lisbeth Salander
    • tykus disse...
    • Usuário
    • Nov 28 2008, 17h23
    @kilstrit - to nie może być prawda xDDD weź no załatw jakiegoś skana czy coś :D

• kilstrit disse...
    • Usuário
    • Nov 30 2008, 17h07
    poszukam - to jest smutna prawda :D

EDIT 1: sprawdziłem archiwum popcornu (pismo podobne do bravo jakby co^^), to był chyba numer 04/07, głowy nie dam, ale w tych okolicach :)

EDIT 2: za około 5 PLN możesz kupić na stronie popcornu ten numer, tych skanów w necie raczej nie ma :P

EDIT 3: na privie masz szczegóły :P

I wanna be Lisbeth Salander

• hcbigie disse...
    • Usuário
    • Jan 19 2009, 7h43

:/

bo nie odpowiedzieli na moje pytania i ich nie wydrukowali chlip chlip

• slawol8 disse...
    • Usuário
    • Jan 28 2009, 13h42
    Bravo nie lubię za to że istnieje.
    Takie gazety jeśli już są drukowane powinny zalegać gdzieś w magazynach.
    A jeśli byłbym redaktorem takiej gazety... To popełniłbym samobójstwo.
    Przecież to co tam wypisują, tylko usiąść i płakać, wyrywać sobie włosy z głowy i jeszcze głośniej ryczeć!
    A najbardziej rozpie**** mnie kącik z poradami, gdzie niby ludzie piszą o swoich problemach a oni starają się doradzić.
    Rozpowszechniają jakieś dziwne trendy i piorą mózgi ludzikom którzy to czytają (zupełnie jak o.Rydzyk i TV trwam babcią, przecież to podobne ;] ) żeby sie ubierali i zachowywali jak napisali. Żeby ich zdanie było zdaniem tejże płytkiej gazety.
    Ostatnio czytałem to jakieś 3 lata temu ale nie wydaje mi się żeby coś się tam zmieniło.

• disse...
    • Usuário
    • Fev 23 2009, 15h33
    dla bravo każdy nowy film, gazeta i książka jest tak świetna że trzeba iść do kina/kupić/zesrać się na tym nowym gównem. wszystko co nowe jest świetne!
    ta gazeta działa jak superstacjamjuzyczna viva, na której w jakiejś liście pt. 'symbole seksu' (ależ trafiłam, ha-ha) dali panią andrzejewicz i rijanę, a już o takiej tam cipce jak marilyn monroe to zapomnieli. hoho, pora umierać.

• Smog25 disse...
    • Usuário
    • Mar 5 2009, 14h15
    Bravo jest zrąbane dlatego jak już wielu wcześniej wspomniało GÓWNIANE PIERDOŁY, które są do tego dołączane i promowanie nowych gwiazd/srazd (przełknięcie śliny)np.Fell czy właśnie Good Charlotte.Pełno reklam i jakieś tempe plotki, które nie istnieją i o których oni i czytelnicy zapomną po tygodniu???Może mniej.Bravo jest dla naiwniaków....

Don't turn away.
    • ulka92 disse...
    • Usuário
    • Mar 5 2009, 23h17
    Moja siostra czasem to czyta, ja tym palę w piecu :> Ale powiem wam, że nie raz zajrzałam i poczułam takie zasysanie mózgu. Miernota. Że też nikt z ministerstwa edukacji tego nie kontroluje, jak zwykle zajmują się tym czym nie potrzeba. Jak po takiej dawce głupot, dzieciak może zdrowy iść do szkoły i przyswajać wiedzę? No w tym rzecz, że biedaczek nie może. Ech i te porady dotyczące intymności..... no bajka. Czuję, że koniec świata się zbliża ...

• Smog25 disse...
    • Usuário
    • Mar 8 2009, 12h33
    ulka92 faktycznie masz racje a te ichniejsze plotki...bleeeee...yglebleeeee

Raz zajrzałem do tej puszki Pandory a tam...takie bezsensy jak to że jakaś ,,gwiazda" adoptuje 9 dzieci....oni są nienormalni!!!!!!!!!!!!!!!!

Don't turn away.
  • a najsmutniejsze jest to, że te wszystkie puste, żałosne dzieci kiedyś wyrosną na takich pustych, żałosnych dorosłych, którzy nie będą mieli pojęcia, jak sobie w życiu radzić, bo jako dzieci zamiast się tego uczyć, to czytały o tych wszystkich bzdurach z gazetki, która istnieje tylko po to, aby odmóżdżać, a normalnych obywateli doprowadzać do białej gorączki.

ale już nie to jest w bravo najgorsze. jak dzieci chcą sobie żyć w świecie cudownych, pustych historyjek, gwiazdek i uczyć się na temat seksu z gazety, to niech to sobie robią. tyle że bravo wpaja tym dzieciom modę, do której ostatnimi czasy zaczynają należeć fajne zespoły. później dzieci cieszą się, że kochają zespoły rockowe, a nawet nie potrafią wymienić jednej ich piosenki.

bravo powstało na komercji i należy je zniszczyć. obawiam się jednak, że już za późno.
    dziękuję za uwagę.

edit: co do redakcji, to są to same niedorozwinięci ludzie w wieku 20-30 lat, którzy nigdy nie dorosną i zrobią to samo z tymi wszystkimi dziećmi.

edit: dobry pomysł z tym ministerstwem edukacji. skoro sami nie możemy nic zaradzić, to niech siły wyższe zaczną coś robić. ._.

bring the drugs, baby, I can bring my pain.
  • Kiedyś też to gówno kupowałam w podstawówce (do 4 klasy) i kiedyś było lepsze (jeśli można tak to nazwać) niż dzisiaj. Niedawno kupiłam sobie Bravo ,bo miałam gorszy dzień i chciałam się pośmiać ,a tu jakieś poradniki seksualne ,reklamy, gówniane zespoły i ''gwiazdy'' pokroju Miley Cyrus czy jakaś inna osoba znana z tego że jest znana... To czytają małe dzieci ,które niestety przejmują częśc bzdur ,które przeczytają w tym szmatławcu i wykorzystują w swoim życiu...

Ps: Dodatki do tego szmatławca to jakies gnioty;p ,a problemy są komiczne i ktoś(redakcja?) robi sobie jaja z ludzi...

• disse...
    • Usuário
    • Out 20 2009, 15h00
    Zdarzało mi się czytać ten szmatławiec (bo to gazeta raczej nie jest;) ), gdy byłam jakoś w czwartej - piątej klasie podstawowej. Później jakoś dojrzałam. Bo ja nie wiem co ciekawego jest w tym "kąciku psychologicznym", gdzie banda jakiś bachorów pyta po raz setny babkę czy można zajść w ciążę bez seksu.

• disse...
    • Usuário
    • Dez 3 2009, 9h47
    " ` . WycienioOj włoOsy, wymaloOj boOzię, załóÓż broOdne tramposhky i arafatkę, słoOchaj My Chemical Romance <3 Fall Out Boy <3, to będziesz Sweet EmoO Girl. ;-) :* ` x33"

Wolę nie myśleć co się teraz dzieję w tej gazecie w czasach tego kału zwanego "Zmierzch", ostatnio 3 dziewczyny z mojej klasy prawie pozabijały się o plakat Boskiego Ędwarda ;P Ale tego drażliwego tematu jak Tłajlajt nie będę bardziej poruszać.

• tykus disse...
    • Usuário
    • Jan 5 2010, 18h52
    Czekam na adaptację w stylu "Wąpierze w operze", aż bym się z ciekawości na spektakl przejechał :D

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.