Fórum » Last.fm Yazılım Desteği

Skroplama da sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse..

• disse...
    • Usuário
    • Abr 18 2008, 15h02
    Tamam o da halloldu. ^^

• Memnun olduk, eğer skroplama ya da site üstünde çeşitli sorunlar yaşarsanız bilin ki server sorunundandır, site desteği http://www.lastfm.com.tr/forum/85201/_/401914 forumunda sebep ve güncellemeler konusunda bilgi alabilirsin

• silwenia disse...
    • Usuário
    • Abr 21 2008, 10h04

skroplama sorunu

arkadaşlar bende aynı sorunu yaşıyorum parçalar scroplanıyor gibi gözüküyor ama programı kapatınca gidiyor ve sayfada görüntülenmiyor programı silip yeniden yükledim ama hiçbir değişiklik olmadı diğer denilenleri de yaptım ama yine sonuç alamadım en son 2 gün önce müzik dinlemişim gibi gözüküyor=)
    yardımcı olursanız sevinirim....

• Algol9 disse...
    • Usuário
    • Abr 21 2008, 10h21

Yukarıdakinin Aynısı...

- Sildim ve tekrar yükledim.
    - Şifreyi değiştirdim.
    - Diğer yazılımlarda denedim. (Bknz; WMP)
    - Eklentileri her yazılımda tekrar tekrar sildim, yükledim.
    - Saati kontrol ettim. (Europe/Istanbul)

Hala da ana-profile aktarım yapılamıyor. Sadece Last FM yazılımı parçaları tanıyor ancak ana sayfada gözükmüyor.

Tanı sekmesi altında, "Sunucu Durumu" yazan yerin karşısında "Sunucuya ulaşılamadı" yazıyor.

Galiba sadece bana özgü bir problem değil. Çünkü iki gün öncesine kadar hiç bir sorun yoktu.

• Algol9 ve silwenia

http://www.lastfm.com.tr/forum/85201/_/401914 adresinde detayları mevcut olan serverlardaki problemler profile parça işlemesinde problemler yaşattı, hala da devam ediyor olabilir bazı kullanıcılarımız sorunun geçtiğini bize bildirmiş olsalar da...

Yazılımda hesap sekmesinin altındaki yanında tik işareti olan kullanıcı adına tıklamayı dene, işe yarayabilir. Yaramazsa zaten tamamen sunuculardaki sorundan etkileniyorsun demektir. Gene de üzülecek birşey yok, skropladığın parçalar yazılım tarafından arabelleğe alınıyor, yani sorun giderildiğinde profiline işleyecekler:)

• silwenia disse...
    • Usuário
    • Abr 21 2008, 11h33

NisaMishap

sorun halloldu teşekkür ederim=)

• Algol9 disse...
    • Usuário
    • Abr 21 2008, 11h47
    Sorun çözüldü. (14:39) Sunucuya bağlantı tamam. Büyük ihtimalle sunucu ile ilgili bir problemdi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

• Biz de sabrınız için teşekkür ederiz:)

• rdx_TP disse...
    • Usuário
    • Mai 6 2008, 18h10
    ya ben şimdi bitdefender kullanıyorum,program engelleme bölümünden last fmi kaldırmayı denedim ama bi işe yaramadı,bitdefenderın özelliklerini de devre dışı bırakmak istemiyorum,başka bi çare var mı?

marttan bu yana skroplayamıyorum çünkü,format falan geçti bu arada falan

• rdx_TP disse...
    • Usuário
    • Mai 6 2008, 18h11
    bu arada get plug-in dediğimde bağlanacak bir server yok diyor

• rdx_TP:

Bit defender yazılımın, internete erişimini engellediği için böyle bir server yok mesajı alıyorsun. Bit defender konusunda çok bilgimiz yok, onlardın destek hattına ulaşmayı deneyebilirsin yani bir programı tamamen çıkarmayı denemek konusunda, ama genel olarak bizim bildiğimiz bir çok kullanıcının bit defender'a söz geçiremediği ve eninde sonunda başka programa geçtikleri. Özellikle AVG'yi tercih ediyor herkes ama ben bilemem tabi ki. Bit defender yazılımın internete erişimini engellediği sürece malesef skroplama yapamamakla beraber sunuculara bağlanamadığın için sanatçı biyografilerine bile ulaşamayabilirsin :( Bit defender'dan başka bir programla Last.fm çakışmıyor, bit defender'da var bir acayiplik...

Bu arada formatın yazılımla ya da skroplarınla bir bağlantısı yok yani profiline işleyen parçalar bir kere işlemiştir format yese de bilgisayar, skroplarına birşey olmaz endişelenme:=)

• rdx_TP disse...
    • Usuário
    • Mai 8 2008, 12h45
    dün o mesajımı yazdıktan onbeş yirmi dakka sonra skroplama düzelmişti işinilginci,ama şimdi gene yok..ahah..

• En son 11 saat önce dinlenmiş parçaların görünüyor, herhalde düzelmiş olması gerekiyor, arada gidip gelebilir bazı şeyler ama kalıcı değiller

• NisaMishap demiş ki:
    Unfukable:

Bitdefender kullanicilarinda buyuk sorun yasiyoruz, bir sekilde sevmiyor last.fm yazilimini diyeyim:) bitdefender'i tamamen kapatip tekrar kurulumu dene, buyuk ihtimalle bitdefender kapaliyken yapilan kurulum sorunsuz olacaktir yazilim sorunsuz calisacaktir. Denedikten sonra bize ulas, tesekkur ederiz, iyi sanslar :)

Bitdefender'i tamamen kapattım. Önceki Last.FM programını kaldırıp internetten yenisini indirdim ve kurdum. Sunucuyla bağlantı kurulamadı hatasını hala alıyorum.

İşin ilginç tarafı ise mesela; şuanda saat 23:55 oradaki hata da ise;

İleti sunucusu durumu: Hata. Sunucuya ulaşılamadı.
    Son başaraılı baplantı: 11/5/2008 23:55
    yazması.

Lütfen bir yardım :))

• Unfukable:

Parçalar arabelleğe alınıyor mu yazılımda acaba? Yani profiline sunucuya bağlanamadığı için işlemiyor ancak yazılımın arabellekte tutup tutmaması önemli. Çünkü eğer yazılımın kendisi gerekeni yapıyorsa, geriye kalan tek ihtimal bloke ediliyor olması. Bit defender'ı 3üncü parti bir uygulama ile tamamen silmeyi dene ve sonra last.fm'i yeniden yüklemeyi. Parçaların arabelleğe alınıyor mu onu da bize bildirirsen seviniriz.

Çözeceğiz merak etme:) ancak senin cephede problem sanırım...

• rdx_TP disse...
    • Usuário
    • Mai 24 2008, 11h05
    bit torrent sahipleri dediklerimi yapın:

(türkçe bit defender 9 pro kullanıyorum,ona göre)

güvenlik duvarına girin,programlardan yeni kural seçeneğini seçin ve program files daki bütün last fm uygulamalarını(yani last fm logosu olan her eööö...hedeyi) izin verme kuralıyla seçin

last fmi açıp kapayın,bu şekilde çalışmaz ise tekrar güvenlik duvarından programların kural listesine girin ve yanında klik olan her last fm dosyasını kliksiz hale getirin

http://img525.imageshack.us/img525/482/bitdefenderho9.png

buradaki gibi,bunu yapınca programı tekrar açıp kapayın,olmadı bilgisayarınızı yeniden başlatın....oluyor...ve evet harika biriyim...

• rdx_TP;
    çok teşekkür ederim de bendeki AV10.. yani güvenlik duvarı yok bende :))

NisaMNishap;

Parçalar arabelleğe alınıyor. Bak SS göndericem şimdi..

ScreenShot

SS da da görüldüğü gibi parçalar arabelleğe alınıyor ama sunucya ulaşılamadı hatası veriyor.. Ya varya intihar edesim var bunun yüzünden :)) İngilteredegi Last.Fm binasının önünde kendimi yakacağım :))

• Unfukable:

Bu kadar şarkının arabelleğe alınması demek gerçekten de last.fm yazılımının hiçbir suçu yok demek oluyor.

Senin sorunun uzun zamandır devam ettiği için unuttum kusura bakma ama şu yazdıklarımı tekrar dene,

-Kullanıcı hesabınızı teyid etmeniz gerekebilir (rehandshake). Yazılımda hesap sekmesi altındaki kullanıcı adınıza tıklayarak kullanıcı adınızı teyid edin.
    -Şifrenizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Bu işlemi hem site hem de yazılım üzerinden yapmayı unutmayınız.
    -3üncü parti bir programla temiz uninstall yapıp yeniden yükleyin yazılımı.

Bütün bunları yeniden denedikten sonra, yazılımda "yardım" altındaki "tanı" ya bas ve oradan "kaydı görüntüle" yani view log'a bas ve o log'u bize yolla. Tabi buradan değil http://www.lastfm.com.tr/help/support/ adresinden.

Teşekkürler! Ha bu arada binanın önüne gelirsen yukarı bir kahveye alırız seni eheh yakamazsın yani böylece kendini:)

• NisaMishap:

Bugun PCyi açtım ve direk Last.Fm yazılımına baktım. Tanıdan gördüm ki listelerim gönderilmiş. Durduk yere. Hiçbir değişiklik yapmadım üstelik :S

Sorun neden kaynaklandı bilemiyorum. Şimdi birkez daha bakıyorum. Baktım ve bu sefer de 107 adet şarkı önbelleğe alınmış ve öylece bekliyor :)

Sorun yine aynı: Sunucuya ulaşılamadı. Yani anlık bir skroplama olayı bende yok ne yazıkki. Önceden cici cici ne güzel skropluyordu Last.Fm'cik.

Neyse olmadı artık yazın PC'yi de alır gelirim orada bakarız probleme :) Ben gelince tanımamazlık yapmazsın umarım :)

• hehe buyur gel tabi ki kullanıcılarımızın başımızın üstünde yeri var, önbelleğe alınan şarkılar yazılımın doğru çalıştığı anlamına geliyor ve iletmesi de, sadece yazılım ile senin makinanın bağlantısı arasında bir sorun var ve bunu neyin tetiklediğini biz de anlayamadık ama umarım kısa zamanda bugunki gibi kendiliğinden çözülür. Bu arada siteden skroplama yapmayı deneyebilirsin müzik zevkinden mahrum kalma:)

• Önerin için teşekkür ederim, Winamp'ıma ve PlayList'ime sonuna kadar güveniyorum :))

• Yeni şifren yollandı, hem yazılım hem site üzerinden değiştirmeyi unutma.

İyi şanslar.

• egeden disse...
    • Assinante
    • Jun 6 2008, 22h17
    Benim skroplama sorunum şöyle: dizüstü bilgisayarımla gün içerisinde isyerinde 100 veya üzerinde şarkı dinliyorum. bunlar müzik profilim "gerçekliği" açısından skorplanması gereken şeyler.. Ama bazen akşam eve dönünce önce dizüstü PC mi açıp Last FM'in skorp iletmesini unutuyorum.. Ve masaüstü PC de müzik dinlemeye başlıyorum... Ve gün içinde dinlediğim yüzlerce şarkı güme gidiyor.. Ve Last FM sayfasına baktığımda 'spam'dan bahsediyor. Gelecekte buna bir çözüm bulunabilinecekmi?!

• egeden:

Skrop iletmesini unutman için yazılımın açık olması ancak skroplamanın devre dışı olması gerekiyor yani dediğinden bu anlaşılıyor. Bunun bu şekilde olduğundan emin misin? Spam alarmı ayrı makinalarda aynı anda müzik dinlemek durumunda olabilir, ya da spam alarmı skrop iletilerinin saatini dikkate aldığından çıkar. Yani bilgisayarının saati/tarihi ile last.fm hesabınınkinin bir olması gerekiyor. Bunu da sitede ayarlar kısmındaki saat dilimi yerinden GMT+2 istanbul athens olarak seçmen gerekiyor. Aynı şekilde bilgisayarın saatinin de birebir olması lazım. Eğer lap topunun ya da desktop bilgisayarının saat ayarlarında problem var bu spam ayarını tetikler. Lütfen başka sorun olursa bize ulaş.

• ouzay disse...
    • Usuário
    • Jun 10 2008, 16h47
    baya uzun bı suredır dınledıgım hıcbır sarkı skroplanmıyo..bundan oncekı 8 sayfayı ve yazılanların hepsını okudum ama yınede bı cozum bulamadım..skroplamamda sorun olmadıgı zamnlarda media player da muzık dınlerken sag alttakı 'i' ikonuna tıkladıgım zaman acılan yazılım penceresinde dinledıgım sanatcıyla ilgili bıilgı cıkıyodu..uzun suredır bu olmuyo ve skroplama calışmıyo..profıl sayfamdaysa 'Bu Haftanın Popüler Sanatçıları' başlıgı altındaki tarıh 13 nisan - 20 nisan 2008 te kalmış gozukuyo.zamanla ılgılı bır problem varsa daha onceden neden boyle bı sorun olmadı..yardımcı olabılırmısınız.

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.