Fórum » Last.fm Yazılım Desteği

Skroplama da sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse..

• disse...
    • Usuário
    • Nov 6 2008, 3h06

slm...

thanks...

• disse...
    • Usuário
    • Nov 9 2008, 12h18
    iPod nano kullanıyorum. Bilgisayara ilk taktığımda last.fm yazılımı algılamıştı iPod'u. Ama iPod'umda dinlediğim şarkıları skropluyor mu anlayamıyorum. Skropladığı zaman bir uyarı vermesi gerekiyor mu? Hiç bir şey çıkmıyor iPod'U takınca. Lütfen yardım!

• Merhaba Tansly

iTunes'un son sürümünü yani 8'inci sürümü kullanıyor olman gerekiyor. iPod skroplaması eğer otomatik izinliyse yazılımdan o zaman evet skroplanan parçalar için sana bir uyarı verir, seçenek hakkı sunar vs. Dolayısıyla önce yazılım tanımış mı iPod'u onu kontrol edelim, yazılımda üst gri menüden Araçlar > Seçenekler, çıkan pencereden sol tarafan iPod başlığına git. iPod'unun burada listelenmiş olması gerekiyor, oradaki 3 seçenek de seçili olsun bu arada.

Bunları kontrol ettikten sonra yazılımı kapat, iPod'undan 2-3 parça dinle ve bilgisayarına tak, iTunes'la senkronize ettikten sonra kısa süre içinde yazılımın uyarı vermesi gerekir. Eğer bu şekilde işlemezse yazılım silip (mümkünse clean.exe programı ile tamamen silip) yeniden yüklemeyi deneyebilirsin, profilin yeniden yapılan yüklemeden etkilenmez. Haber bekliyoruz, teşekkür ederiz.

• disse...
    • Usuário
    • Nov 10 2008, 15h23
    Tamam oldu. Çok teşekkürler.

• hakanda disse...
    • Usuário
    • Nov 10 2008, 18h27

itunes 8

itunes 8 sürümünün Scrobbler'a gıcığı var sanırım. ne zaman itunes'u açsam:
    "last.fm scrobbler geçersiz bir işlem yürüttü ve kapanacak, rapor göndericem, izin veriyorsan ver" diyor. gönderme dediğimde last.fm'siz itunes açılıyor!
    8 sürümü yüklendiğinden beri sorun yaşıyorum!!!
    şimdi ya "genius"tan yada "scrobbler"dan vazgeçmek zorundayım!
    neden tanrım? bu mu reva gördüğün?

• hakanda eğer iTunes 8'i 7'nin üzerine kurduysan yani 7'yi silmeden, bu sorun yaratmış olabilir. Sana önerimiz (eğer iTunes'da çok fazla cd import'un yoksa) iTunes ve yazılımı silip yeniden kurman, mümkünse bir temiz uninstall ile, yani 3üncü parti bir programla tamamen makinandan temizleyerek.

Haber bekliyoruz

• hakanda disse...
    • Usuário
    • Nov 12 2008, 10h31
    Üçüncü parti yazılım derken ne kastediyorsunuz acaba? Bir örnek söyleyebilirseniz hemen edinebilirim.
    Gözümü kararttım ve denemeye hazırım.

• hakanda disse...
    • Usuário
    • Nov 18 2008, 15h49

sonuç...

Daha önce bir registry cleaner programı ile yaşadığım kötü tecrübelerden dolayı, bahsettiğiniz programı kurmayı denemedim.
    Onun yerine umutsuzca Apple menşeili tüm programları teker teker kaldırıp itunes'u tekrar yükledim.
    Sonuç başarısız tabi.
    Bu nedenle itunes'da skroplama yapmıyorum. Sadece media player ile yapıyorum.
    Yinede yardımlarınız için minnettarım :)

• Hmm peki yazılımı gene de yeniden kurmayı deneyin bizce, son sürümü http://www.lastfm.com.tr/download adresinden indirebilirsiniz.

İyi şanslar dileriz.

• merhabalar ,
    okudum buraları da yok yani sorunum devam ediyo.
    şimdi yükledim programı ben.kurdum da.
    en son aşamada kurulum sihirbazına yazıyorum kullanıcı adı parola işte doğruluğu kontrol edemedik fln diyo.internet bağlantımda bi sorun yok.antivirüsü devre dışı bıraktım denedim olmadı,windows güvenlk duvarını kapattım denedim olmadı.
    e var mı bana bi yardım?

• hakanda disse...
    • Usuário
    • Nov 21 2008, 17h28

Teşekkür

Sevgili NisaMishap. Yardımlarına minnettarım. Registry Cleaner kullanmak istemediğimden sorunu çözecek aşamayı katedemedik.
    Tekrar yükleme de sorunu çözmedi.
    Şu anda WMP 10 ile skroplama yapıyorum.
    Tüm çabaların için teşekkür ederim.

• @hakanda, üzüldük, farklı bir müzikçalar deneyebilirsin :)

@Mevzuderin, internete bağlantısı kesin engelleniyor olmalı çünkü kullanıcı adın ve şifren bizim sunucularımıza iletilemiyor. Bu arada yazılımın son sürümünü kurduğundan emin ol, yani http://www.lastfm.com.tr/download adresindeki sürüm.

• Evet son sürüm yüklü.Dediğim gibi son adımda takılıyorum.Denedim herşeyi olmadı.Aklıma başka birşey gelmiyor.

• tüm güvenlik duvarlarında last.fm'in izinli olduğundan eminim ve yazılımda üst gri sıradan hesaplar başlığına bastım aşağıda çıkan kullanıcı adıma tıkladım ve kullanıcı adımı teyid ettim ama problem hala devam ediyor.last.fm sürümüm 1.5.2.38918 windows media player kullanıyorum sürümü 11.0.5721.5230.

• @Mevzuderin: Bu sorun evde mi oluyor yoksa herhangi bir iş yeri, okul bilgisayarında mı? Eğer proxy arkasındaysan proxy detaylarını (sunucu adı ve şifresi, portu) yazılıma girmen gerekiyor, son adımda kalması tamamen bağlantı önündeki engelden kaynaklanıyordur. Biraz daha kurcala bizce herhangi bir saçma spyware bile etkileyebilir.

@minmaeinn: Parçaların önbelleğe alınıp alınmadığını kontrol etmeni rica ediyoruz, üst gri sıradan, Yardım > Tanı ve buradaki pencerede bir parça listesi var mı yok mu ve sunucu durumunda ne yazıyor? Eğer önbelleğe alınmış parça varsa yazılım düzgün çalışıyor ama sunucuya ulaşamıyor demektir, yazılımda kullanıcı adına tıkla gene, ve kapatıp tekrar aç, yeniden başlatmak önbellektekileri profiline iletir.

Tabi bu arada kullanıcı adın ve şifreni eğer yakın zamanda değiştirdiysen site üzerinde, bunu yazılımda da yapmış olman gerektiğini unutma. Gerekirse kullanıcı adın ve şifreni yazılıma bir daha gir.

Umarız düzelir, haber bekliyoruz.

• Yardım > Tanıdaki pencerede bir parça listesi var,sunucu durumunda Hata: sunucuya ulaşılamadı. yazıyor.yazılımda kullanıcı adıma tekrar tekrar tıkladım ve kapatıp tekrar açtım ama önbellektekiler profilime iletilmiyor hiç bir şekilde.
    şifremi yakın zamanda değiştirmiştim,değiştirdiğim şekilde giriyorum şifremi.kullanıcı adımı ve şifremi yazılımda çok defa yeniden girdim hala dinlediğim şarkılar profilimde gözükmüyor yazılımda skroplanmış olmasına rağmen.

• Hmm, eski şifrene geri dönmeyi dene, işe yaramazsa yeniden şifreni değiştir. Bunlar işe yaramazsa, kesinlikle yazılımın internete bağlantısı bir program tarafından engelleniyor demektir, kaynağını ısrarla araştır, bulamazsan yazılımı silip yeniden yüklemekten başka çare kalmıyor, tabi bu önbelleğe alınmış olan parçalardan feragat etmen gerekecek :(

Bol şanslar

• eski şifreme geri döndüm ve ilginç bir şekilde dün dinlediklerim profilime yüklendi ve şuanda dinlediklerimde yüklenmeye devam ediyor (: sorunun bundan kaynaklanacağı aklıma gelmedi
    teşekkür ederim çok

• Gecmis olsun:)

• selam, geçen haftadan beri skroplama yapmıyo yazılım.. yeniden yükledim şifremi de değiştirdim ama hala aynı.. yardım lütfen :(

• hakanda disse...
    • Usuário
    • Nov 29 2008, 22h08

:D :D :D :D

Sorunum çözüldü.
    Nasıl derseniz iTunes yeni sürüm yükleme uyarısını verdi. kodu 8.0.2.20
    Ben kabul etmedim. Önce görünürde iTunes ile ilgili programları kaldırdım. Daha sonra Last.fm yazılımını kaldırdım. Bunların nafile olduğunu biliyorum :D
    Tüm programlarım güncel hallerini yükledim.
    Sorun çözüldü. Sanırım 8.0.2.11 sürümünde olan hatalar düzeltildi.
    Yinede teşekkür ediyorum yardımların için...

• Benim de sorunum çözüldü.Teşekkür ederim.
    Bi şekilde birşey engelliyomuş bağlantıyı.Yedeklediğim dosyaları yükledim.Sorun halloldu.

• zarrath disse...
    • Usuário
    • Nov 30 2008, 8h26
    dün akşamdan bu yana acaba skroplama başarabilen varmı ? diagnostic kısmında internet bağlantısında hata var diyor ve skroplama yapmıyor ? sorun benim bilgisayarımda mı yoksa genelde böyle bir problem mi var ?

• Merhaba zarrath,

Bilinen bir skroplama ya da sunucu sorunu yok, bu forum başlığının önceki sayfalarında da belirtilmiş olan genel çözümler olan:

1-Last.fm yazılımının internete erişiminin herhangi bir antivirüs, firewall ya da güvenlik merkezi tarafından bloklanmış olmadığından emin olun. Güvenlik ayarlarınızı düşük seçin. (Özellikle bitdefender problem yaratıyor)
    2-Kullanıcı hesabınızı teyid etmeniz gerekebilir. Yazılımda üst gri çerçevede hesap sekmesi altındaki kullanıcı adınıza tıklayarak kullanıcı adınızı teyid edin. Bunu yaptıktan sonra yazılımı kapatıp tekrar açın, ve bir şarkı skroplamayı deneyin, bu önbellekteki şarkıları tetikler (şayet sadece kullanıcı teyidi işe yaramadıysa)

Sorun devam eder ya da düzelmezse işletim sisteminiz, Last.fm yazılım sürümünüz, müzik çalar ve eklenti adı ve sürümlerinizin detaylı bilgisi ile beraber, arkasında olduğunuz güvenlik/firewall/antivirüs programı adı ve sürümü ile bize geri dönün.

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.