Fórum » Last.fm Yazılım Desteği

Skroplama da sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse..

• Evet, genelde bunu öneriyoruz zaten:)

• Benim 3 gündür halledemediğim bir sorun var.

Saat olayı.

Programı açtığım zaman uyarı çıkıyor "saatiniz sitemizle uyuşmuyor" diye.
    Bilgisayarım GMT +02:00 Atina, Bükreş, İstanbul
    Lastfm'in saati de UTC ayarlı. Aylardır böyleydi ama 3 gündür sorun yaşıyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim, kolay gelsin.

• Hallettim.

Lastfm'in saatini de +2 yaptım, sorun halloldu. :)

• Evet rockandfly, last.fm ile bilgisayarının saatinin aynı olması gerekiyor :)

• yardım.fm

işyeri bilgisayarımdan yazılıma giremiyorum:

yüklüyorum çalıştırıyorum ardından last fm kur sihirbazının ikinci penceresi Giriş yap 'ta kullanıcı ad ve şifremi girip ileriye bastığımda Hazreti Kumsaati çıkıyor ve iptal...donuyor herşey... yardım ederseniz pek sevineceğim.

SaB Sabi Da HouSeCaT
  • polipropilen hangi işletim sistemini kullanıyorsun?

• mad plug-in varken last.fm skroplama yapamıyor. bunun için bir patch/update ya da workaround var mı acaba?

mad plug-in:
    http://www.mars.org/home/rob/proj/mpeg/mad-plugin/

• Merhaba, ben de skroplamada sorun yaşıyorum şu anda. Son 2-3 saattir dinlediğim hiçbir şey skroplanmamış. Skroplama aktif görünüyor, Internet bağlantısı ya da güvenlik duvarı ayararımda da bir sorun yok. İşletim sistemim XP, Windows Media Player 11 kullanıyorum, Last.Fm yazılımım 1.5.0.24910, Media Player eklentim 2.1.0.6

Edit: Son sürümü yükledim, sorun düzeldi. Teşekkürler ;)

• Geçmiş olsun

• scaramouche mad plug-in geliştiricilerine ya da destek birimine ulaşman gerekiyor, çünkü normal şartlarda yazılım sorunsuz çalıştığı için, dış etken bunu engelliyorsa onlardan yardım almanı öneririz. Eğer bu plug-in bizim geliştirdiğimiz birşey olsaydı sana yardım edebilirdik ama konu bizim dışımızda.

Teşekkür ederiz.

• Merhaba. Site genelinde yaşanan sorunlardan olsa gerek, bırakın skroplamayı panoma erişmekte dahi güçlük çektim. Ancak şu anda da problem çözülmüş değil. Şarkıları media playerda, last fm yazılımında ya da sanatçı sayfasında dinlesem dahi profil sayfama bunlar yansımıyor. Yardımınız için şimdiden teşekkürler

• heavy_artillery:

Yazılım önbelleğe aldıysa yazılım düzgün çalışıyor demektir, kullandığınız firewall, antivirüs ya da herhangi başka bir güvenlik duvarı yazılım internete erişimini engelliyor, bu yüzden de parçaları sadece önbelleğe alabiliyor ve profilinize iletemiyor. Yazılımı kapatın, güvenlik duvarları antivirüs (özellikle bitdefender) programlarınızı kapatın ve yeniden deneyin. Bitdefender'da sorun devam edebilir eğer ileride bitdefender'ı açık tutarsanız, ancak diğer programlarda last.fm'in izinli olduğundan emin olursanız sorun yaşamazsınız diye umuyoruz. Bitdefender yerine başka bir program kullanmanız gerekebilir, bitdefender kullanıcıları hep sorun yaşıyor.

Site üzerinden genel erişim sorunlarınız için de, siteden çıkış yapıp yeniden giriş yapın, unutmayın desteklenen browser'lar Internet Explorer 7, Firefox 3, ve Safari bunlar dışındaki tarayıcılarda yaşadığınız sorunlar için yardımcı olamıyoruz (desteklenen tarayıcı kullanıyor olsanız da eski sürümü olabilir, kontrol edin gerekiyorsa güncelleyin). Javascript/flash'in etkin olmasi gerekiyor. Biliyorsunuz bağlantı hızınız da etkili, sorun devam ederse kullandığınız tarayıcı yani browser adı ve sürümü ile işletim sistemi bilginizle (site sorunları için site desteği forumundan ya da destek epostası ile) bize geri dönün.

• Öncelikle sorun olduğu sıralarda ve şu anda sistemimde herhangi bir güvenlik duvarı kullanmamaktayım.Hatta antivirüs yazılımını dahi kapatmış bulunmaktayım. Upload konusunda problemim mi var diye kontrol ettim ancak bu konuda da bir problemim yok. Tüm media playerları kullanarak sorunu aşmaya çalışsam da her seferinde yazılım belleğine şarkılar skroplanıp kalıyor. (winamp, windows media player,foobar2000) Sorunun sistemimden kaynaklandığını düşünmüyorum zira dediğim gibi sayfada çaldıklarım dahi yansımıyor.
    Son günlerde google chrome kullanmaktaydım ancak herhangi bir problem yaşamamıştım. uyarınızdan sonra IE7 (sürüm 7.0.5730.13) ve Firefox (3.0.3) ile sorunu aşmaya çalışsam da gene herhangi bir değişiklik olmadı. Tüm bu tarayıcılarda javascript ve flash etkin halde. İşletim sistemim Windows XP SP3. Açıkçası düne kadar hiçbir problem yaşamama rağmen problem dün doğdu.

• Sorunu şu şekilde aştım ancak kafam daha bir karıştı : Dün sayfamda panomun silindiğini görünce şifremi değiştirmiştim (yazılımda da değiştirmiştim) ancak şimdi bir deneyeyim eyip eski şifreme dönünce herşey geri döndü :) Ancak şifre değiştiremeyeceğiz demek mi oluyor bu? Kaldı ki halen eş zamanlı olarak dinlediklerim yansımıyor.

• Eski şifrenize dönmenizin aslında bu konuda çözüm olmaması gerekir, ilginç bir tetikleme mekanizması söz konusu olmuş heralde. İsterseniz yazılımı silip yeniden yüklemeyi deneyin, çünkü hala gecikme olduğunu söylüyorsunuz. Silip yeniden yüklemek dinleme verilerinizi etkilemeyecektir.

Bunu denedikten sonra sorun devam ederse lütfen bize tekrar ulaşın, teşekkür ederiz.

• heavy_artillery,
    şifrenizi değiştirdikten sonra programdan da değişikliği yapmamış olabilir misiniz?...

• sırf profilde albüm kapakları görünsün diye bütün albümleri baştan sona değiştirmem, başında çıktıkları yıl yazılı olarak kullanmayı tercih ediyorum zaten.bence en son ne gibi bir değişiklik yapıldıysa onun eski haline getirilmesi daha mantıklı.eskiden sorunsuz çalışan bir şeyde sonradan değişiklik oluyorsa bunu düzeltmesini kullanıcıdan istememek gerek bence.yani albüm kapakları görünsün diye bütün albüm adlarını lastfm tabanına eşleşecek biçimde düzenleyeceksin.bir harfini yanlış yazdıysan,albüm kısmı boşsa,şarkı ilk çıktığı albüm adıyla değilde lastfmde olmayan bir best of / compilation ismiyle kayıtlıysa yine sonuç olmayacak yani.şarkı ismiyle albüm eşleşmesi yaptığını tahmin ettiğim eski halini tercih ederim

J@mboree
  • dandys-rule demiş ki:
    heavy_artillery,
    şifrenizi değiştirdikten sonra programdan da değişikliği yapmamış olabilir misiniz?...

hayır değiştirdiğimden eminim. Dedim ya sayfadan dinlediklerim dahi skroplanmıyordu. Neyse sorun halloldu şimdilik...

• FReeJamboree demiş ki:
    sırf profilde albüm kapakları görünsün diye bütün albümleri baştan sona değiştirmem, başında çıktıkları yıl yazılı olarak kullanmayı tercih ediyorum zaten.bence en son ne gibi bir değişiklik yapıldıysa onun eski haline getirilmesi daha mantıklı.eskiden sorunsuz çalışan bir şeyde sonradan değişiklik oluyorsa bunu düzeltmesini kullanıcıdan istememek gerek bence.yani albüm kapakları görünsün diye bütün albüm adlarını lastfm tabanına eşleşecek biçimde düzenleyeceksin.bir harfini yanlış yazdıysan,albüm kısmı boşsa,şarkı ilk çıktığı albüm adıyla değilde lastfmde olmayan bir best of / compilation ismiyle kayıtlıysa yine sonuç olmayacak yani.şarkı ismiyle albüm eşleşmesi yaptığını tahmin ettiğim eski halini tercih ederim

Haklısınız ancak zaten normali bu değil midir? Yani "Sanatçı ve Albüm Adı" temiz veri ve arşivleme genel geçer olarak budur, yani örneğin "Metallica - 1991 Black" olarak geçmemesi normal birşey. Eskiye dönüş demişsiniz, ancak şu an aslında görsel olarak (aynı sanatçıyı dinleseniz de resimler çeşitli albüme göre) daha çok seçenek ve bir geliştirme yapılmış oldu, eskiye dönmek geriye gitmek olur dolayısıyla bu mümkün değil.

Sadece grubun resminin çıkması da aslında rahatsız edici birşey değil. Sizin için çok önemli albümler varsa bunların tarihlerini albüm adının yanından silmeniz gerekecek. Nasıl yanlış yazılan bir parça adı sanatçı sayfasında "çalınamayan" parçalar arasına giriyor ya da sayfayı kirletiyorsa, aynı mantık bu da.

Bu arada Yeni Dinlenen Parçalar listenizin ilk satırının sağında Ayarlar ibaresini göreceksiniz, buna basarak resimleri tamamen ortadan kaldırabilirsiniz, gözüken şarkı sayısını artırabilirsiniz vs.

Teşekkür ederiz.

• evet tabiki lastfmin veri tabanında yada başka herhangi bi yerde doğal olarak sadece albüm adının olması normaldir ancak ben winamp toasterda çalan şarkının albüm adıyla birlikte albümün çıkış tarihini de görmek istiyorum, o yüzden o şekilde tagli şarkılar.daha önceki mesajda saydığım nedenlerden ötürü bir geliştirme yapıldığını sanmıyorum, herhangi bir geliştirme yapılacaksa henüz yüklü olmayan yada önceden yüklü olup da silinen bir sürü albüm var,(album version) şeklinde kayıtlı şarkılar var onlara çözüm getirilebilir yada şarkıların remastered vs hallerinin tag leriyle ilgili çeşitli şeyler yapılabilir.çok da önemli değil albüm kapaklarının görünmemesi, artık böyle devam edecekse de yapacak bişey yok, sorun da yok.

J@mboree
  • iPod scrobbling sorunu :S

Merhaba, tüm forumda last.fm yazılımının ipod'u neden görmediğini ve görmesi için neler yapılacağını okudum, uyguladım, bunaldım ve artık buraya yazarak nasıl farklı bir yardım alabileceğimi öğrenmek istedim =)

itunes sürümüm 8.0.1.11
    lastfm sürümüm 1.5.2.38918

Ek olarak, itunes'ta ipod takılı iken gelen özetteki ayarım el ile değil otomatik yönetmede..
    plugin olduğundan ötürü itunes üzerinden dinlediklerimi algılayıp skroplayabiliyor fakat ipod'a dair ne çalınan şarkı sayısını görüyor ne de last.fm seçenekleri>ipod sekmesinde herhangi bir aygıt görüyor..

Sorunumun çözülebilme ihtimalini bilmek de güzel olabilir, teşekkürler. ;)

• EKENBABA disse...
    • Usuário
    • Out 26 2008, 0h24
    ben de eski şifreme dönünce sorun halloldu. İlginç bir durum

• EKENBABA bu konu inceleniyor, teşekkür ederiz bildirdiğiniz için.

• disse...
    • Usuário
    • Out 28 2008, 4h15

slm..

yahu bende de aynı şifre sorunu var....napcam bilemedim...tekrar eski şifreme döneyim mi...bide hakkımda bölümüne nasıl resim foto imaj koyabilirim acaba :) thanks şimdiden

• Eski şifrenize dönmeyi deneyin ekibimiz bunun neden işe yaradığını zaten araştırıyor halen, ama tabi ki bu çözüme gelene kadar yukarıda ve bir önceki sayfalarda önerilen çözümleri denemeniz daha sağlıklı olur.

Hakkımda kısmına resim eklemek için de http://www.lastfm.com.tr/forum/85204/_/405338 başlığını ziyaret edebilirsiniz.

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.