Fórum » Last.fm Yazılım Desteği

Skroplama da sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse..

• Skroplama da sorun mu yaşıyorsunuz? Öyleyse..

Eğer sevdiğiniz parçaları skroplamak da sorun yaşıyorsanız, Aşağıyı okuyarak eğlenceli bir oyun şeklinde sorunuza yanıt bulabilirsiniz.. ;)

Heriki yolla da, Yani Evet veya Hayır yanıtlarınız sonucunda bir başka soruyla karşı karşıya geleceksiniz. Cevapladığınız zaman, o soru ve cevap ile ilgili bilgiyi de okumadan geçmeyiniz.

Unutmayın ki, Sadece son sürüm yazılımımızı yükleyen , ve kullanan üyelerimiz bu soru cevap şeklindeki bilgilerimizden yararlanabilirler.

Last.fm Yazılımınız çalışır halde mi ?
    Lütfen, Yazılımınızın çalışıp çalışmadığından emin olun. Bunu Şu Şekilde kontrol edebilirsiniz, Ekranınızın sağ alt köşesinde saatinizin yanında parlak küçük ‘i’ ikonunun bulunup bulunmadığına bakın. Eğer bulmuşsanız, üzerine çift tıkladığınız takdirde pencere önünüze açılacaktır.
    Evet: Bir sonraki soruya geçin. Şuana kadar çok iyisiniz ;)
    Hayır: Uygulamayı menünüzü kullanarak açmaya çalışın,ya da yeniden indirip yükleyin..

Skroplama özelliğiniz kullanılabilir halde olup olmadığından eminmisiniz?
    Yazılım pencerenizi önünüze açtığınız zaman, Sağ alt köşesinde Skroplamanın açık olup olmadığını görebilmeniz mümkün. Eğer herhangi bir nedenden dolayı Skroplama özelliği açık değilse üzerine birkez tıkladığınız zaman aktif hale gelecektir.
    Evet: Sıradaki soru sizi bekliyor.
    Hayır: Yukarıda yazılanları tekrar uygulayınız ve birkaç parça dinlemeyi deneyiniz.

Yazılımınız doğru kullanıcı ismiyle mi çalışıyor?
    Doğru kullanıcı isminin kullanıldığından emin olmanız gerekiyor. Bunu şu şekilde kontrol etmeniz mümkün; Yazılım pencerinizi açıp yukarıda bulunan kullanıcı menüsüne tıklayın, orada bulunan kullanıcı isminin doğru yazılıp yazılmadığına ve tikli olup olmadığına dikkat ediniz.
    Evet: Okumaya Devam..
    Hayır: Kullanıcı isminiz liste de bulunsa da bulunmasada, Kullanıcı Ekleme bölümünden doğru kullanıcı ismi ve şifresini yeniden yazıp deneyiniz.

Parçanız çaldığı sırada "Şuan Dinlenenler" bölümünde görülebiliyormu?
    ‘Şuan Dinlenenler” bölümüne tıkladığınız zaman ‘Şuan dinlenen birşey yok” yazısı ile karşı karşıya kalıyorsanız, cevabınız hayır olacaktır.
    Evet: Bölüm B’ye git.
    Hayır: Bölüm A’ya git.

BÖLÜM A.
    Eğer şuan bu bölümü okuyarsanız, ya biraz daha aşağıya inip okumaya devam edeyim diye düşündünüz yada gerçekten Last.fm yazılımınızda “Şuan Dinlenenler” diye bir yazıya rastlamadınız.

Last.fm yazılımınız Media Player’ınızı destekliyormu?
    Öncelikle, Skroplama özelliğinizi kullanıp kullanamadığınızdan emin olun Desteklediğimiz Windows ürünleri:
    foobar2000 0.9.2, iTunes 6 & 7, WinAmp, Windows Media Player 10.

Evet: Hım, Müzik çalarım destekleniyor.
    Hayır: Üzgünüm, Media Player sürümünüzü değiştirmeniz yada desteklediğimiz bir başka alternative eklenti yüklemelisiniz.

Eklentinizin (Plug-in) Müzik Çalarınıza bağlandığından emin olun.
    Last.fm yazlımını açıp,Tools > Get Plugin... bölümüne giriniz ve yükleme klavuzunu takip ediniz.Daha sonra Media Player’ınıza “eklenti yüklendi” veya yüklenmediğinden emin olun.Aşağıda yazılan dosya isimlerini kullanarak müzik çalarınızda bu dosyaların yüklü olup olmadığından emin olabilirsiniz.

foobar2000 0.9: C:\Program Files\foobar2000\components\foo_audioscrobbler.dll
    iTunes: C:\Program Files\iTunes\Plug-Ins\itw_scrobbler.dll
    WinAmp: C:\Program Files\Winamp\Plugins\ml_wa2_scrobbler.dll or gen_wa2_scrobbler.dll
    Windows Media Player: C:\Program Files\Windows Media Player\Plugins\wmp_scrobbler.dll

Evet: Evet, Tüm bu dosyalar mevcut, diğer soruya geçebilirsiniz.
    Hayır: Last.fm uygulamasını kullanarak tüm bu dosyaları yükleme imkanına sahip olabilirsiniz.

Media Player’iniz ve Plugin’iniz (Eklentiniz) arasında bağlantı sağlandımı?
    Bazen bu Plugin’leri yüklenmiş olarak bulabilirsiniz, fakat skroplama özelliğini gerçekleştirmeyebilirler. Bu durumda, bazı müzik çalar özelliklerini gözden geçirmeniz gerekir.

Windows Media Player: WMP’inizi açıp, Tools > Plug-Ins > Options bölümüne girin. Yeni açılan pencerede, Listenin solunda bulunan “Background” kelimesini seçin ve sol tarafda bulunan “last.fm plugin” seçeneğinin tikli olup olmadığından emin olun.
    Windows Media Player 11: Menü’den Now Playing > Plug-ins > Other seçeneklerini takip edin.Sol tarafda bulunan “last.fm plugin” seçeneğinin tikli olup olmadığından da emin olun.

Evet: Evet,Herşey yolunda.Bir sonraki soruya geçebilirsin.
    Hayır Yukarıda yazılan bilgileri sırasıyla tekrarlayın ve şimdi tekrar skroplamayı deneyin.

Dosyalarınız doğru bir şekilde etiketlendi mi?
    Dinlediğiniz parça bilgilerinize ulaşabilmemiz için bilgilerinizin “ID3” formatında kaydedilmiş olması gerekir.Bu bilgiler album ismi, sanatçı, şarkı ismi vb. şeklinde kaydedilir.En azından şarkıcı ismi ve parçanın isminin yazılması zorunludur. Kullanılan müzik çalara bağlı olarak birkaç yolla ID3 bilgisinin geçerli olup olmadığı kontrol edilir.

foobar2000 0.9: Parçayı seçip,sağ tuşuna basın ve “properties” bölümüne tıklayın.Burada açılan pencerede tüm ID3 bilgilerini görmeniz mümkün.
    iTunes: Müzik Listenizden skroplamak istediğiniz bir parçayı seçip Ctrl + l tuşuna basın. Burada “info” ismine tıklayın ve tüm boşluklara bilgi girildiğinden emin olun.
    WinAmp: Müzik Listenizden bir parça seçip Alt + 3 tuşuna basın. Şimdi karşınıza açılan pencerede ID3 bilgilerini görebilirsiniz.
    Windows Media Player: Windows Explorer’da seçilen parçaya sağ tıklayın ve “properties” bölümünü açın.Burada, “summary” yi tıklayın ve herşeyin doğru bir şekilde girildiğini kontrol edin.

Evet: Peki, dosyalar düzgün birşekilde etkilendi,diğer soruya geçmenin zamanı geldi..
    Hayır: Eğer birçok sayıda parçayı hızlı ve kolay bir biçimde etkiletmek istiyorsanız, MusicBrainz Tagging application yazılımını indirmenizi ve tüm dosyalarınızı buraya aktarmanızı öneriyoruz.

Dosyalarınız Mp3 formatında değilmi?
    Mp3 formatında olmayan parçaları etkilemede bazen sorunlar yaşayabilmemiz mümkündür.Bu nedenle Media Player’ınız için alternative bir plug-in yazılımını indirip parçalarınızı skroplayabilirsiniz. Dosyanızın formatını öğrenmek için Windows Explorer’ı açın ve Windows Key + E tuşlarına basın, dosyaların kaydedildiği dosyayı açın. Burada, Paranoid Android.FLAC isimli bir dosya görmeniz gerekiyor. Bu işlemden hemen sonra dosyanın türünü görmeniz mümkün.

Evet: Bilinen FLAC dosyası için plug-in indirmeniz gerekiyor. Ayrıca tüm müzik çalar yazılımlarınızıda güncellemeniz daha sonra sorun yaşamamanız için gerekli olacaktır.
    Hayır: Bir sonraki sorudan devam edin..

Birden fazla müzik çalar ayni anda bir bilgisayarda açılmış ve kullanılıyorsa?
    Bu konunun bilgileri uygulama platformuna aktarmada vb şekilde sorunlara yol açtığı biliniyor. Ayni anda birden fazla müzik çalar yazılımını kullanmamanız önerilir.

Yes: Tüm müzik çalar yazılımlarınızı ve last.fm yazılımını kapatıp yeniden bir tane müzik çalar kullanın.
    Hayır: C Bölümüne geçebilirsiniz.

SECTION B.
    Eğer bu bölümü okumaya başlamassanız, baya yol kat etmişsiniz demektir. Skroplama ile ilgili problemler yaşasanız bile en azından parçalarınız görüntülenebiliyor.

Server herzaman çevrimiçi mi?
    En iyi başlama noktası başka yerlerde sorun yaşıp yaşamadığınızdan emin olmaktır. Server’in geçici olarak çöküp çökmediğini anlamak için Kumanda Paneli duyurularını, veya Sistem Durumu bölümünü ziyaret etmeniz gerekir. Ayrıca bu bölümlerin açılması zaman alıyorsa, diğer bir yönden forumlarıda kontrol ederek serverin durumundan haberdar olabilmeniz mümkündür.

Evet: Server çalışıyor..
    Hayır: Server geçici olarak çöktü, bir süre bekleyip tekrar deneyin..

Dosyanız Skroplama’ya kapalı mı?
    Farkında olmadan dosyanızın skroplanmasını engellemiş olabilirsiniz.Bu durumda, dinlediğini parçanın hangi dosya içerisinde bulunduğunu öğrenin ve Tools > Options > Scrobbling komutlarını takip edin. Açılan pencerede, dosyanızı bulup sağ tuş yapın ve tikli olup olmadığından emin olun.

Evet: Dosya isminin yanında bulunan küçük kare kutuyu tikleyin ve tekrar deneyin.
    Hayır: Dosya düzgün bir şekilde control edildi ve skroplanabilir.

Profilinize giriş yaparken tarih hatası ile karşılaşıyormusunuz?
    Profil sayfanızın en tepesinde, sağ köşede bulunan kullanıcı isminize tıklayın. Şimdi, Submissions from before the date you registered are not allowed. cümlesinin ortasına bakın.Şimdi görebildiniz mi?
    Evet: Lütfen Bigisayarınızın saat ve gün ayarlarını düzeltin.Özellikle yıl ayarınızı kontrol etmeyi unutmayın,genellikle herkes bunu gözden kaçırıyor.
    Hayır: Diğer soru sizinle..

Spam koruma mesajı ile karşılaştınız mı?
    Yukarıdaki her soru için profilinize gidip bu cümleyi kontrol edin, Spam protection triggered: You submitted a track dated earlier than your last
    submission.
    Bu mesaj ile karşılaştınız mı?

Evet: Lütfen, saat ve tarih ayarlarınızı düzeltin, ayrıca birden fazla müzik çaları ayni anda kullanmadığınızdan emin olun.
    Hayır: Lütfen bir sonraki soruya geçin.

Firewall veya Anti-virus kullanıyormusunuz?
    Bunu Sistem/Network yöneticinize sormanız gerekiyor, yine de kendinizde bilgisayarınız sağ alt köşesinde saatinizin yanında bulunan ikonları inceleyerek böyle bir korumaya sahip olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Evet: Koruma duvarınızı yada Anti-virus yazılımınızı kapatın, veya “lastfm.exe” dosyasının kullanılabileceği komutunu verin.
    Hayır: Lütfen Bölüm C’ye bakın.

BÖLÜM C.
    Bu son bölümümüz, şuana kadar anlattıklarımız sonrasında yine de hala sorunlar yaşıyorsanız, lütfen aşşağıda yazılanları sırası ile uygulayınız.

Yazılımı, bilgisayarınızın sağ alt köşesinde saatin yanında bulunan ikonuna sağ tıklayıp “çıkış” komutunu seçerek sonlandırın. Ve birkez daha yeniden açmayı deneyin.
    Bilgisayarınızı kapatıp yeniden açmayı ve ardından skroplamayı deneyin.
    Yazılımı sisteminizden tamamen silip tekrar yükleyin.

• Vidar_ disse...
    • Usuário
    • Mai 10 2007, 8h47
    Benim bilgisayarımın saati sürekli bozuluyor. Değiştiriyorsun yarım saat sonra yine bozuluyor. (Bios'dan da denedim) Bir çare yok galiba :D

Progressive Rock Toplumu
    www.progturk.com
  • Vidar`ın saat problemi.. :)

1.Kasayı açıp pili sök ve elektriktende çek, 5-10 dakika bekle sonra pili tekrar takıp biosdan ayarla..

2.Time zone yanlış olabilir veya auto update varsa ona göre netten ayarlıyor..

3.Ba$ka bi yazILIm yada virüs de olabilir pc inde..

:) aklıma ba$ka da bi seçenek gelmiyor..

İyi $anslar..

• iroyy disse...
    • Usuário
    • Ago 16 2007, 16h37

(Plug-in)

benim çadığım parçalar şuan dinlenenler bölümünde gözükmüyor.soruları yanıtladım ama eklentinizin (Plug-in) Müzik Çalarınıza bağlandığından emin olun. bölümünde tools>get pugin bölümüne girdiğimde hata veriyor.programı silip yeniden yüklemeyi deneyecektim ama silmedi.ne yapmalıyım??

• Vidar_ disse...
    • Usuário
    • Ago 24 2007, 15h09
    I-pod ile ilgili sorun yşaıyorum. Last.fm şarkıları buluyor skroplayayım mı diyor skropla diyorum ama sonra skroplamıyor nedendir acaba ?

Progressive Rock Toplumu
    www.progturk.com
    • Vidar_ disse...
    • Usuário
    • Ago 24 2007, 17h05
    şimdi sorun şu biçimde değişti :D

o üç şarkıyı skropladı ama bir daha dinlediğim şarkıları skroplayayım mı diye hiç sormadı. küstü galiba :D

Progressive Rock Toplumu
    www.progturk.com
  • I-pod sorunu..

Bu sorun genel bir sorun arkadaslar yanliz sizde yasanmiyor.Sistemimizin bir sonraki guncellenmesi ile normale donecektir.. :)

• Ozki disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 16h46

Skroplama Sorunu

Merhabalar...

Skroplama konusunda bir sorum olacaktı. Yukarıda yazılanların hepsini okudum ve tatbik ettim ancak çözüm olmadı.

Benim sorunum,müziklerim çaldığı zaman, bilgisayarımdaki yazılımda çalındığını gösteriyor ve En Son Çalınanlar bölümünün altına kaydediyor ve listeleniyor.

Ancak sitede profilim sayfasında Son Dinlenen Parçalar kısmında eskiden olduğu gibi çalınan parçayı göstermediği gibi, parça sonrasında kayıt da edilmiyor. Belli bir noktada kaldı, artık devam etmiyor.

Something in the way...
    • Slavez disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 18h46
    aynı sorunu aynı gün beraber yaşıyoruz abi.

I want to die again !
  • ben de şuan bu sorunu yaşıyorum

• aynen ben de ..

• Slavez disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 19h12
    deliricem ya.herşeyi anı anına yapıyor ama skroplamıyor.umarım kısa sürede çözülür.bilgisayarı kapattığım an 200 küsür parça boşa gidecek :)

I want to die again !
    • Ozki disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 19h20
    Hımm, şimdi yalnız olmadığıma sevinmelimiyim üzülmelimiyim... ?

Sanırım kullanıcılar olarak bizim yapabileceğimiz bir şey yok, teknik sorunları var sistemin...

Umarım çözülecektir kısa zamanda, benim bugün saat 16 gibi durmuştu...

Slavez, eğer itunes kullanıyorsanız, itunes geçmişinizi ekleyebiliyorsunuz...

Something in the way...
  • hehe evet itunes un işe yaradıı ender şeylerden :D

• Slavez disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 20h14
    hayır maalesef.hatta itunes kadar nefret ettiğim bir program yok

I want to die again !
    • Mamasd disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 20h23
    sanırım sistemin saati deişti o yüzden olabilir

• Slavez disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 20h39
    aa onu farkettim şimdi !? şuan lastfm'de saat 23:23 gösteriyor.:S

I want to die again !
    • Slavez disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 20h48
    hiçbirşey değişmedi saati ayarlayınca da

I want to die again !
    • Mamasd disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 20h49
    last fm in saatini nassıl deiştirdinki?

• Mamasd disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 20h51
    pardon annadm kendi saatini last fm in saatine göre ayarladn annadm

• 6 saatir birşey skroplanmadığını yeni farkettim. Çok sinir bi durum :/
    Ne zaman düzeleceğine dair fikri olan var mı?

Without a thought down by a black road...
  • i tunes aslında zaman harcanırsa çok yararlı bir program,ilk başlarda zorluk çektim alışamadm ama şuan aramız iyi

• Slavez disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 21h13
    Mamasd said:
    pardon annadm kendi saatini last fm in saatine göre ayarladn annadm

kendi saatimi last.fm'in saatine ayarladım.ama olmadı yine.yav ulan itunes yükliyim hadi :)

I want to die again !
    • Obezite disse...
    • Usuário
    • Set 9 2007, 22h56
    ohoo itunes ile uğraşılmaz çok kasıyor o pc yi. Umarım kısa süreli problemdir

• ArdA03 disse...
    • Usuário
    • Set 10 2007, 2h40
    aynı sorunu ben de yaşıyorum arkadaşlar, umarım bi çözüm bulunur en kısa zamanda. update edilmesi gerekiyor sanırım sistemin.
    zaten bi türlü yeni haftaya geçemedi, hala 2-9 eylül arasındaki çalınan parçaları gösteriyor.

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.