Fórum » Pomoc dotycząca programu Last.fm

Iphone3gs Problem ze scrobblowaniem

• weed6 disse...
    • Usuário
    • Fev 23 2011, 21h06

Iphone3gs Problem ze scrobblowaniem

Witam,
    Mam problem ze scroblowaniem
    System: win 7
    iphone 3gs
    Itunes:10.1.2.17
    LasfFM: 1.5.4.27091
    Ituneswtyczka: 3.0.4.0
    s
    Uwory sluchane w Itunes sa scrobblowane, natomiast zadne utwory z iphona nie sa.

przeinstalowanie Itunes i lastfm nic nie pomoglo.

ponizej logi
    http://wklej.org/hash/3da5afc10e2/

uruchamiając iSproggler mam komunikat:
    "Itunes is not installed properly. Run the iTunes installer again and choose the Repair option> przeinstalowalem i nic...

jakies pomysly?

• iSproggler nie jest oficjalnie wspieraną aplikację, więc dla niej tutaj nie ma wsparcia. Jeśli chodzi o scrobblowanie z iPhone'a, to spróbuj scrobblowania ręcznego. Po podłączeniu iPhone'a do komputera i synchronizacji z iTunes w scrobblerze Last.fm wybierz kolejno Pomoc=>Diagnostyka=>Scrobblowanie iPoda i kliknij "Scrobbluj iPoda". Scrobbler przeskanuje twojego iPhone'a w poszukiwaniu utworów. Jeśli coś znajdzie, to wyskoczy okienko z utworami. Wtedy nalezy kliknąć "Scrobbluj". Jeśli scrobbler nie znajdzie żadnych utworów, to powinien zwrócić błędy. Większość podstawowych błędów jest opisana w FAQ. Możesz także podać treść tych błędów tutaj na forum.

Facet zaprosił mnie do kina i w połowie drogi pyta mnie: "A stać Cię na bilet..."?...i tak ma być.

FAQ Legal Terms and Policies Polskie forum pomocy The English forum Support Music Manager Music Manager - support System Status
    • weed6 disse...
    • Usuário
    • Fev 24 2011, 19h16
    przescroblowal tylko kilka z wielu utworów, poniżej log

http://wklej.org/hash/b9f5cc1c826/

• Tak czasem się zdarza i pisałem o tym już wielokrotnie. Scrobbler nie współpracuje idealnie z iPodami, czy iPhonem. Firma Apple nie udostępnia zbyt wielu danych źrodłowych na temat swoich produktów i w związku z tym ciężko jest stworzyć idealnie dopasowany program. Przykładowo, jeśli jednego dnia będziesz słuchał płyty jakiegoś zespołu i nie podłączysz potem swojego iPoda/iPhone'a do komputera w celu przescrobblowania utworów, a następnego dnia ponownie będziesz słuchał tej samej płyty, to jest duże prawdopodobieństwo, że po podłączeniu urządzenia i próbie scrobblowania akurat utwory z tego albumu nie zostaną znalezione przez scrobbler i tym samym nie będą przescrobblowane. Piszą to tylko na podstawie swoich doświadczeń z moim iPodem Nano 5G. Nie miałem okazji testować tego na innych modelach. U mnie w większości przypadków po podłączeniu iPoda utwory są znajdowane, ale nie zawsze są to wszystkie utwory, których słuchałem w danym okresie czasu. Jeśli scrobbler nie znalazł wszystkich utworów, to po przescrobblowaniu już tych, które znalazł, zbyt wiele zrobić nie można.

Facet zaprosił mnie do kina i w połowie drogi pyta mnie: "A stać Cię na bilet..."?...i tak ma być.

FAQ Legal Terms and Policies Polskie forum pomocy The English forum Support Music Manager Music Manager - support System Status
    • weed6 disse...
    • Usuário
    • Fev 24 2011, 20h04
    a jak lepiej ustawi synhronizacje itunes ? auto czy manual?

• Ja mam ustawioną automatyczną i taką też polecam.

• weed6 disse...
    • Usuário
    • Mar 3 2011, 20h22
    i nadal nie dziala :(

jak calkowicei usunac LastFM?
    i wyczyscic itunes z plikow ktore przetrzymuja informacje o odluchiwanych utworach?

• Nie musisz usuwać plików z iTunes. Licznik utworów w iTunes nie ma nic wspólnego z Last.fm i nie ma wpływu na scrobbling lub problemy z nim. Usunąć całkowicie Last.fm z? Jeśli masz na myśli system, to najpierw normalnie odinastaluj ten program z panelu sterowania lub za pomocą pliku do odinstalowywania, który znajduje się w folderze, gdzie jest zainstalowany scrobbler (zwykle na partycji systemowej). Następnie włącz w systemie, aby wyświetlał Ci ukryte pliki i foldery. Przejdź do katalogu "Temp", który zawiera pliki tymczasowe i usuń jego zawartość. Możesz też odinstalować scrobbler za pomocą tego programu. Usunie on także pozostałości po nim.

• weed6 disse...
    • Usuário
    • Mar 4 2011, 21h00
    juz to wszystko robilem i nic nie pomaga... :(

cos ruszylo po zmianie na automatyczna synchronizacje muzyki.... przesscroblowal ostatnie kilka dni. i wszystkie dzisiaj odsluchane. chyba problem tkwi w automatycznej synchronizacji muzyki

mam jeszcze jeden problem. last fm wola ze nie moze odnalesc jakiegos tracka i nie moze go przescroblowac. Jak mu to usunac. nie chce mi sie bawic odnajdywanie tych plikow zmiany nazw itp.

• Jeśli nie chce Ci się bawić w poprawienie nazw swoich utworów, to nie wiem, jak mógłbym Ci pomóc. Nie wiem, o jakich utworach piszesz. Nie wiem, jakie mają tytuły, więc nie mogę Ci napisać na temat tego, dlaczego scrobbler nie znajduje tych utworów.

Usuários anônimos não podem postar mensagens. É preciso fazer login ou criar uma conta para postar nos fóruns.